23948sdkhjf

Stort biogasanlæg baseret på tang på vej i Solrød

CP Kelco og Solrød Kommune forsætter nu det offentlige og private samarbejde mod etablering af et biogasanlæg baseret på tang fra Køge Bugt og biprodukt fra CP Kelco.
Begivenheden blev markeret den 15. juni 2011 ved underskrift på en ny samarbejdsaftale mellem parterne.

Et skridt på vejen mod en 50 procents CO2-reduktion
Solrød Kommune er med sine ca. 21.000 indbyggere en af Danmarks mindste kommuner, men samtidig en af de kommuner med de højeste miljø- og klimamål. Kommunen ønsker at reducere CO2-udledningen med 50% inden år 2025 og etableringen af et biogasanlæg, i samarbejde med CP-Kelco, vil være et meget vigtigt skridt på vejen til målopfyldelsen.

Samtidig vil oprensningen af tang bidrage til at opfylde 70 – 100% af kravene til reduktion af kvælstof og fosfer i hele Køge Bugt i den kommende statslige vandmiljøplan.

Offentligt-privat samarbejde når det er bedst
Samarbejdet er et godt eksempel på et offentligt-privat samarbejde. Der er skabt et fælles mål om etableringen af et biogasanlæg fordi begge parter kan se store fordele i projektet.

CP Kelco kan komme af med sit biprodukt på en økonomisk og miljømæssig forsvarlig måde. Solrød Kommune kan få en varig løsning på tangproblemet ved Solrød Strand samtidig med, at badevandet bliver renere og kommunens drivhusgasudledning reduceres kraftigt.

Visionært samarbejde tegner godt for fremtiden
- CP Kelco er en meget visionær og miljøansvarlig virksomhed, som besidder stor viden og vilje til sammen med Solrød Kommune at gå foran og gribe en oplagt mulighed for at udvikle et unikt klima- og miljøprojekt med store økonomiske fordele. Det tegner godt for fremtiden, siger Borgmester Niels Hörup i Solrød Kommune.

- Der er her skabt basis for et projekt, som ved samarbejde mellem videnscentre, kommunale aktører og industrien har stor sandsynlighed for at blive en realitet. Et projekt i denne kategori er nok svært at drive uden dette meget interessante privat-offentlige samarbejde, udtaler fabriksdirektør Jørn Stryger.

Om CP Kelco
CP Kelco er verdens største producent af pektin & carrageenan, som er naturlige vegetabilske ingredienser, der bl.a. anvendes til forbedring af konsistens i fødevarer og i farmaceutiske produkter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078