23948sdkhjf

Klar til halmolie i Randers

Siden 2009 har Organic Fuel Technology arbejdet på at omdanne halm til olie. Nu er man parat til at etablere et kontinuert anlæg hos energiselskabet Verdo.
Tilbage i 2009 indviede Organic Fuel Technology sit første anlæg til fremstilling af olie ved hjælp af halm og mikrobølger. Siden har virksomheden arbejdet på at forbedre og finjustere anlægget og teknologien. Det betyder at man nu står klar til at sætte et kontinuert produktionsanlæg i drift, skriver magasinet FiB fra Biopress.

Kører med 100 liter olie i timen
Organic Fuel Technology satser på, at det nye anlæg vil stå klar til produktion hos Verdo i Randers i løbet af efteråret.

Anlægget får en kapacitet på 100 liter olie i timen, hvilket er dobbelt så meget som pilotanlægget fra 2009, der er placeret hos gårdejer Erik Poulsen i Spørring.

- Anlægget er designet til kontinuerlig drift, og udformning af reaktoren er ændret, så vi opnår en bedre og mere ensartet oliekvalitet, fortæller teknisk chef hos Organic Fuel Technology Hans Greve Madsen til FiB.

Han lægger ikke skjul på, at man siden 2009, hvor man fik det første anlæg fra en tysk leverandør, har arbejdet meget med processen, da teknologien dengang langt fra var færdigudviklet.

- Vi har fået meget bedre styr på det elektriske felt fra mikrobølgerne, og nu kan vi gentage processen med samme resultat talrige gange, understreger han.

Det nye anlæg, der skal stå hos Verdo, bygges hos Maskinfabrikken Reka, der har stor erfaring med produktion af biokedler.

12 millioner kroner til udvikling & forskning
Fødevareministeriet har tidligere bevilliget 1,4 mio. kr. til etablering af pilotanlægget på Erik Poulsens gård. Derudover er det aktionærerne, der har indtil i dag har investeret i projektet.

EUPD har givet afslag to gange, og man har netop modtaget et afslag fra Fornyelsesfonden, men det afskrækker ikke direktør fra Organic Fuel Technology Erik Rose Andersen.

- Vi er meget tæt på at få et samlet tilskud på 12 mio. kr. til et konsortium, der skal arbejde videre med teknologien i de kommende år, siger han.

Konsortiet består ud over Organic Fuel Technology af Aalborg Universitet, DHI, Cambridge University, et polsk forskningscenter og to mindre virksomheder i England og Tyskland.

Hovedparten af de 12 mio. kr. er dog øremærket forskning og udvikling af teknologien. Derfor er det aktionærerne, der må til lommerne for at betale for etableringen af anlægget i Randers.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094