23948sdkhjf

Danmark kaster sig ud i en argentinsk tango

Danmarks erfaring med vedvarende energi kan hjælpe Argentina med at omstille landets energisektor.

De to lande underskriver en samarbejdsaftale i forbindelse med dronningens statsbesøg i disse dage.

Det oplyser Energi,- Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

Den argentinske regering har sat vind i sejlene for en markant grøn omstilling af deres energisektor. Helt konkret er målet, at argentinerne skal have 20 pct. vedvarende energi i 2025. I 2017 var den på 2 pct. Der forestår altså en massiv udbygning af de grønne energiformer, hvis landet skal nå sit mål.

Netop derfor indgår Danmark og Argentina nu et energisamarbejde. Aftalen vil give det sydamerikanske land mulighed for at trække på de erfaringer, som Danmark har opnået med vedvarende energi over de sidste årtier.

- Jeg er meget begejstret for at se, at Argentina fremover vil drage nytte af de erfaringer og den knowhow inden for de grønne energiløsninger, som danske myndigheder og virksomheder har. Jeg håber samtidig, at samarbejdet kan bidrage til øget eksport og arbejdspladser herhjemme og i Argentina, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Helt konkret skal de to lande samarbejde om vigtige områder, der skal understøtte integrationen af mere vindenergi i det argentinske energisystem. Desuden vil samarbejdet fokusere på udvikling af offentlige udbud af vedvarende energi og energiplanlægning.

Samarbejdsaftalen vil også give mulighed for, at de to landes myndigheder kan arbejde sammen om en øget indsats om energieffektivisering, så varmetabet i den argentinske bygningsmasse reduceres markant.

Baggrund

  • Hendes Majestæt Dronningen, HKH Kronprinsen samt 25 danske virksomheder er 18.-20. marts på statsbesøg i Argentina, hvor fokus er på bæredygtighed.
  • Argentina har sat et ambitiøst mål om, at 20 pct. af landets elektricitet skal komme fra VE i 2025. I september 2017 bestod Argentinas elektricitet af blot ca. 2 pct. VE, men det er i et marked i stor vækst for bl.a. vindenergi.
  • Den argentinske viceminister for vedvarende energi og energieffektivitet, Sebastián Kind, besøgte Danmark i februar for at bese grønne danske løsninger. Besøget viste, at der er stor appetit på et styrket samarbejde mellem Danmark og Argentina ift. vedvarende energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094