23948sdkhjf

Redningsplanke til lukningstruet kraftvarmeværk

Svendborg Kraftvarme har fået udarbejdet en rapport, der kan gøre det vanskeligt at indstille driften og afbrænding af affald på kraftvarmeværket i Svendborg.

Det skriver Fyens.dk

Svendborg Kommune har ellers planer om at trække sig ud af aktiviteterne på anlægget, når gælden er betalt i 2024 - men det bliver nok ikke så let.

Energistyrelsen skal nemlig give en dispensation til en skrotning – og den kan kun gives, hvis det kan dokumenteres, at en skrotning har en positiv effekt på samfundsøkonomien.

Den nye rapport, der er udarbejdet af Cowi, viser, at fortsat drift af værket vil være samfundsøkonomisk det mest fordelagtige.

- Det vil kræve en dispensation at lukke det, og det er yderst tvivlsomt, om man kan få sådan en. Det vil være imod sædvane, siger Jørgen Nestor, der er betyrelsesmedlem hos Svendborg Kraftvarme.

Også kommunens stabschef Jens Otto Kromann vurderer med udgangspunkt i rapporten, at værket højst sandsyndlig ikke kan lukkes. Han understreger, at sagen skal undersøges, og at det er for tidligt at sige noget konkret endnu.

Kommunens embedsmænd i miljøafdelingen er nu gået i gang med at granske rapporten forud for møder i miljø- og naturudvalget og økonomiudvalget i april.

Stopper varmepumpe
En lille krølle på historien er, at sagen om det truede kraftvarmeværk og den redningsplanke, det lige har fået tildelt, kan få betydning for Svendborg Fjernvarmes planer om at opføre en stort varmepumpeanlæg, der skal erstatte den varme selskabet i dag får fra affaldsforbrædningen.

Svendborg Fjernvarme er nemlig forpligtiget til at aftage al varme fra kraftvarmeværket.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094