23948sdkhjf

Strøm trækker sig fra Radius: Stemte på sig selv 3.000 gange

- Boligadministrationsselskabet KAB’s adm. direktør har efter samråd med formandskabet bedt viceadministrerende direktør Flemming Strøm om at trække sig fra Radius’ bestyrelse.

Det oplyser boligselskabet i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at Flemming Strøm udnyttede en mulighed for at stemme på sig selv 3.000 gange for at komme i Radius’ bestyrelse. Det oplyser Berlingske Business.

Under normale omstændigheder plejer stemmerne at komme fra almindelige forbrugere, der stemmer ved at oplyse nummeret på deres private elmåler fra Radius.
Via sit job hos boligselskabet havde Flemming Strøm adgang til tusindvis af målernumre, som han siden brugte til at stemme på sig selv med.

Ifølge Berlingske Business støttede KAB i første omgang metoden, men har altså nu ændret holdning.

- Vi må konstatere, at processen med stemmeafgivelser ikke har været i tråd med KAB’s værdier. Jeg har derfor haft en samtale med Flemming Strøm og bedt ham trække sig fra Radius’ bestyrelse. Flemming er fuldt indforstået med dette – og Radius’ bestyrelsesformand er orienteret, skriver KABs administrerende direktør Jens Elmelund i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesposter på dagsordenen
KAB oplyser i samme pressemeddelelse, at man fremadrettet og med start allerede på førstkommende bestyrelsesmøde den 19. marts 2019 vil drøfte retningslinjer i forhold til ledelsens eksterne bestyrelsesposter. Det omfatter også rekruttering til bestyrelsesposterne og det demokratiske mandat.

Kammeradvokaten vil bistå bestyrelsen i disse governance-drøftelser.

- KAB’s virke bygger på ordentlighed, gennemsigtighed og beboerdemokrati. Nu vil bestyrelsen sikre, at vores processer i forhold til bestyrelsesposter og politisk repræsentation fremadrettet er KAB’s idealer værdige, forklarer Jens Elmelund.

Om Flemming Strøm

Flemming Strøm tiltrådte som viceadministrerende direktør for KAB den 1. oktober 2008.

Flemming Strøm kommer fra ansættelser hos Dansk Standard, Berlingske Online og Chr. Hansen A/S. 

Derudover er han formand for bestyrelsen for A/S Bolind, næstformand for bestyrelsen for GAM3

Kilde: KAB A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11