23948sdkhjf

Elnettet i Hillerød fusioneres med Radius

15.000 husstande fusioneres nu ind i elnetselskabet Radius. 

Det sker efter at myndighederne har godkendt Andels køb af elnettet i Hillerød af Norlys.

- Radius driver, vedligeholder og udbygger store dele af det østsjællandske elnet og har nu også ansvaret for forsyningen af det lokale net i Hillerød. Husholdninger og virksomheder i Hillerød vil fortsat nyde godt af den høje forsyningssikkerhed, der kendetegner resten af Sjælland og Danmark, siger Knud Pedersen, bestyrelsesformand for Radius.

I handlen indgår cirka 110 kilometer elnet på højspændingsniveau (10 kV), cirka 170 km elnet på lavspændingsniveau (0,4 kV) og knap 16.000 elmålere.

Elnettet vil blive drevet med udgangspunkt i Radius' lokation i Virum.

Køber og sælger ønsker ikke at oplyse pris eller andre finansielle detaljer om handlen.

Fokus på Jylland

For Norlys sker handlen i forlængelse af ønsket om at skærpe sit fokus på forsyningsområdet i Jylland.

- Med Andel har vi fundet en god og langsigtet ejer af elnettet i Hillerød. De har de rette kompetencer og ressourcer til at drive elnettet til gavn for forbrugerne. Samtidig skærper vi vores eget fokus på drift af elnet i vores forsyningsområde i Jylland. Her har vi i de kommende år en stor opgave foran os med at understøtte den grønne omstilling gennem elektrificering. Det kommer til at kræve, at vi driver vores elnet endnu mere effektivt og får udløst det fulde potentiale i N1 efter fusionen mellem Evonet og N1 i slutningen af 2019, sagde Jesper Barslund, direktør for infrastruktur i Norlys i forbindelse med offentligørelsen af handlen i juni måned.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11