23948sdkhjf

Kommunalt energiselskab skal høste erfaringer med grøn energi

Via et kommunalt energiselskab vil Randers Kommune prøve kræfter med alternative energiformer til produktion af el og varme.
Politikerne i Randers Kommune er stadig i tænkeboks, men planen er at etablere et kommunalt energiselskab, der skal producere el og varme ved hjælp af vedvarende energikilder, skriver Randers Amts Avis.

Vækst & grøn energi
Kommunen vil høste erfaringer med de alternative energiformer, de private selskaber ikke kaster sig over.

- Formålet skal være at få sat gang i mere produktion af grøn energi samtidig med, at vi får skabt vækst i lokalområdet, så vi kan hjælpe til med at komme ud af den recession, som vores samfund befinder sig i. Men vi skal selvfølgelig ikke kaste os ud i nogle projekter, som der ikke er økonomi i, siger formanden for miljø- og teknikudvalget Kasper Fuhr Christensen (SF) til avisen.

Intet salg til forbrugerne
Randers Kommune ønsker med det mulige projekt ikke at stå med det direkte salg til forbrugerne. Skulle det komme til en decideret elproduktion, så skal strømmen sælges på elbørsen eller direkte videre til elselskaberne.

På udvalgsmødet i sidste uge skulle medlemmerne have diskuteret etableringen af et kommunalt energiselskab, men punktet blev udskudt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078