23948sdkhjf

Nordjysk affaldsselskab erkender udbudsrod siden 1990'erne

Det kommunalt ejede Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (AVV) har i årevis købt ind i strid med udbudsreglerne, skriver kommunen.dk.

Selvom store million-ordrer normalt kræver, at den offentlige ordregiver skal afsøge den bedste pris og kvalitet på hele det europæiske marked, har AVV i stedet ofte indgået ‘rene mundtlige aftaler, hvor man lige ringer i en hastesag til en leverandør og får hjælp,’ som selskabet formulerer det.

Det viser en række dokumenter, som kommunen.dk har fået aktindsigt i, og svar fra AVV’s direktion og bestyrelsesformand.

Det nordjyske affaldsselskab, der har hovedsæde i Hjørring, har i strid med reglerne undladt at udbyde opgaver, der sammenlagt løber op i mere end 43,4 mio. kr., erkender selskabet. Problemerne går tilbage til slutningen af 1990’erne og handler blandt andet om håndtering af farligt affald.

- Der synes jeg bare, at vi må lægge os på ryggen og sige, at her er der vist ikke så meget at snakke udenom, siger AVV’s bestyrelsesformand, Jørgen Bing, til kommunen.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126