23948sdkhjf

Stort overskud i Vestforsyning

I et år præget af store projekter øgedes Vestforsynings omsætningen og overskuddet.
Vestforsyning i Holstebro præsterede i 2010 et overskud på 43,7 mio. kr.

Det er en beskeden stigning i forhold til 2009, hvor overskuddet var 41,5 mio. kr.

Nettoomsætningen steg til 500 mio. kr. fra 457 mio. kr. i 2009. Alene den kolde vinter øgede salget af fjernvarme med hele 40 mio. kr.

Omfattende investeringer
I 2010 gennemførte Vestforsyning energibesparelser både i egne anlæg og hos kunderne. I alt er energiforbruget faldet med 14.000 MWh, svarende til 2,2 % af forbruget eller ca. 1.000 husstandes varmeforbrug.

Samlet investerede selskabet knap 204 mio. kr. i årets løb i bl.a. forsyningsnettet og nye anlæg. Tallet er både rekord og 67 % mere end året før.

Året var præget af meget store projekter, herunder byggeriet af Maabjerg BioEnergy, som blev igangsat i juni 2010. Den samlede byggesum er budgetteret til 374 mio.kr., og anlægget forventes færdigt i begyndelsen af 2012 og er klar til kommerciel drift i fyringssæsonen 2012/2013.

Håber på bioethanolfabrik
Vestforsyning arbejder med flere former for vedvarende energi. Bl.a. er der påbegyndt et solcelleanlæg, mens der er et større vindmølleprojekt på tegnebrættet.

Derudover arbejder selskabet målrettet på at få etableret bioethanolproduktion ved Holstebro, da man ser klare fordele ved placeringen:

- Hvis Holstebro bliver hjemsted for en af de fem-seks bioethanolfabrikker, som skal opføres i Danmark, vil det give en helt perfekt synergieffekt i forhold til Måbjergværket og Maabjerg BioEnergy, som vil kunne fordoble sin produktion af biogas – godt og vel endda. Så ud over at vi kan fremstille 50 millioner liter bioethanol, kan vi gøre fjernvarmen langt mindre afhængig af affald og samtidig skabe arbejdspladser, siger Arne Lægaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078