23948sdkhjf

Regnvand i toilettet - nordjyder bygger 74 byhuse i Hillerød

BM Byggeindustri lander opgave på opgave i hovedstadsområdet. På Frederiksberg er projekt med 41 boliger til studerende og flytningen så godt som startet, og til foråret venter der Hobro-entreprenøren endnu en totalentreprise små 40 km mod nord. 

På Åmosevej i centrum af Hillerød opfører Frederiksborg Boligselskab 74 byhuse efter AlmenBolig+ koncept, et projekt på i alt 8.058 kvm. Hillerød Kommune har netop vedtaget lokalplan for området og godkendt projektet for byggeriet. 

En større sammenhæng
En del af grunden på Åmosevej har i årtier ligget tom som et grusareal. En lokal ejendomsudvikler, Frederiksborggruppen, har fungeret som formidler i en proces, hvor den tomme grund er tænkt ind i en større sammenhæng. Tre tilstødende grundarealer indgår i projektet; To privatejede arealer med nedslidte værksteder og et areal ejet af Hillerød Forsyning. 

- I stedet for et isoleret projekt på et tomt grundareal, kunne vi se konturerne til et projekt, der løser flere udfordringer og løfter et større bynært område. På den baggrund kontaktede vi KAB, som arbejdede videre med projektet, siger Jesper Lorentzen, Frederiksborggruppen.

BM Byggeindustri er totalentreprenør på projektet med Tegnestuen Vandkunsten som arkitekt og Dansk Energi Management samt Tyréns som ingeniør. 

Regnvand i toilet og vaskemaskine
Bebyggelsen på Åmosevej opføres som længer, og mellem længerne anlægges grønne gangstrøg med plads til aktiviteter. 

Byhusene opføres i tre-fire etager og boligerne er en kombination af rækkehuse i tre plan og etplansboliger. Boligstørrelsen vil variere fra cirka 55-115 kvm med fleksible muligheder for ruminddeling.    

I bebyggelsen opsamles regnvand fra tagene og anvendes til tøjvask og toiletskyld efter krav fra Hillerød Kommune. 

KAB planlægger byggestart på Åmosevej i foråret 2019 og forventer, at boligerne vil stå klar til indflytning i december 2020.

Fakta: AlmenBolig+ byggeri på Åmosevej
Bygherre: Frederiksborg Boligselskab

Byggeforretningsfører: KAB

Bygherrerådgiver: Dominia A/S

Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten A/S

Ingeniør: Dansk Energi Management A/S

Ingeniør: Tyréns A/S

Entreprenør: BM Byggeindustri A/S

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109