23948sdkhjf

Anbefaling: Varmen i Viborg skal samles et helt nyt sted

Den fastkørte situation om varmen i Viborg er på vej mod en løsning. I hvert tilfælde har Viborg Kommunes advokat firmaet Horten udarbejdet en redegørelse for en løsning.

Det skriver Viborg Folkeblad

Baggrunden for diskussionen om varmen i Viborg er, at byrådet i Viborg Kommune har lagt op til, at borgerne skal bestemme mere over varmen i fremtiden. Det kræver at Energi Viborg, der producerer varmen, og Viborg Fjernvarme, der distribuerer varmen, bliver enige om, hvordan det fremtidige set-up for fjernvarme-produktion og -distribution skal være.

Det har de indtil nu ikke formået, og netop derfor har borgmester Ulrik Wilbek hevet advokatfirmaet ind i manegen.

Horten anbefaler, at fjernvarmen i Viborg samles i et helt ny selskab, et A.m.b.A, hvor alle aktiviteter er under samme tag, og hvor forbrugerne vil få afgørende indflydelse.

Følges advokatfirmaets anbefalinger betyder det, at det fremover vil være slut med varmeproduktion i det kommunaltejede Energi Viborg.

Ulrik Wilbek ønsker at mødes med sagens parter inden jul for at afklaret en række aspekter.

- Det er vigtigt, at vi giver os den nødvendige tid, inden vi etablerer selskabet. Vi skal blandt andet afklare, hvilke varmekilder den fremtidige varmeforsyning skal bygge på. Heri indgår en undersøgelse af, hvordan vi kan bruge overskudsvarmen fra virksomheder, herunder Apples datacenter, siger han.

Målet for ham er at sikre en langtidsholdbar løsning, der kan sikre den bedste og billigste varmeforsyning for forbrugerne i Viborg.

Hos Viborg Fjernvarme er bestyrelsesformand Klaus Keller begejstret for det, han har læst i rapporten. Han er tæt på at bøje sig i støvet, siger han til avisen, mens formand for Energi Viborg Allan Clifford ikke sådan lader begejstringen løbe af med sig. Han siger dog, at man i Energi Viborg glæder sig til samarbejdet om at sikre fremtidens varmeforsyning i Viborg.

Kommenter artiklen (5)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125