23948sdkhjf

Muehlhan vinder stor vindmøllekontrakt

Virksomheden fra Middelfart skal hjælpe sydkoreansk firma med at drive og etablere anlæg i Canada til overfladebehandling af tårnsektioner til vindmøller.
Danske Muehlhan har vundet en stor kontrakt i vindmøllebranchen.

Virksomheden – der har hovedkontor i Middelfart – skal assistere den markedsførende, sydkoreanske producent af tårne til vindmøller, CS Wind Corporation, med at etablere og drive et stort anlæg i Canada.

Mere specifikt skal Muehlhan projektere, udruste og bemande en ny fabrik i Ontario, hvor CS Wind Corporation fra august vil producere vindmølletårne i sektioner, som Muelhan skal overfladebehandle.

Det betyder, at Muehlhans faciliteter til sandblæsning, metallisering og coating af tårnsektioner får kapacitet til adskillige hundredetusind kvadratmeter stål årligt.

- CS Wind Corporation er globalt en af de førende producenter af vindmølletårne, og vi er stolte af at kunne indgå i et så omfattende samarbejde med dem. Vi er i forvejen den største virksomhed i markedet herhjemme for overfladebehandling af tårnsektioner til bl.a. Vestas og Siemens, og i de seneste to år har vi fulgt en strategi for vækst i det internationale marked, som har resulteret i en række nye, gode aktiviteter, og som nu har ført til det omfattende samarbejde med CS Wind Corporation, siger firmaets adm. direktør, Jens Mørk.

Udstationerer danskere i Canada
Muehlhan skal samtidig levere mobile robotter til at overfladebehandle tårnsektionerne. De specialudviklede robotter bruges allerede herhjemme i Herning og Give.

Endelig udstationerer Muehlhan tre ledende medarbejdere i Ontario, som senere får selskab af et endnu ukendt antal kollegaer, som får til opgave at oplære 20-30 lokale industrimalere, der skal arbejde i produktionen.

Opgaver i Østen også en mulighed
- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vindmølleproducenterne forventer en positiv afsmitning fra de aktuelle problemer med a-kraftværker i Japan og den fornyede, generelle mistillid i befolkningerne og politisk til en af vindkraftens hårdeste konkurrent, atomkraften, siger en tilfreds direktør Jens Mørk.

Mens der føres drøftelser om, hvorvidt Muehlhans teknologi og ledelse også skal indføres på fabrikker i Kina og Sydvietnam, hvor CS Wind Corporations ligeledes har etableret produktionsanlæg, kan han glæde sig over nu at have fået foden inden for på det sydkoreanske marked, som er blandt tidens mest attraktive .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079