23948sdkhjf

Højspændingskabler spulet gennem 800 meter lang boring

Energinet er i gang med at forstærke elforsyningen ind til København.

Selskabet rundede en vigtig milepæl i det arbejde, da NCC i midten af november afsluttede en 800 meter lang boring under en golfbane i Ørestaden.

Af hensyn til brugerne og trafikanter er netop det borearbejde samt gravningen på de trafikerede veje som Vejlands Allé blevet udført om aftenen og natten. Det er sket med en særlig metode, der kræver både færre og mindre opgravninger i terrænet på strækningen.

- Vi ved godt, at vi generer omgivelserne, men det er jo arbejde, der er brug for, som handler om elforsyningen til københavnerne, og der bliver virkelig gjort meget for at genere mindst muligt, siger områdedirektør Kim Høgh Thomsen fra NCC og tilføjer: 

- Jeg har sjældent mødt en bygherre, der gør så meget for at sikre fremkommeligheden for både beboere og trafikanter. Blandt andet ved at vælge natarbejde og en ny metode, der kræver væsentlig mindre opgravninger.

Færre gener med ny metode
Arbejdet er foregået med en metode, Watucab, der gør det muligt at spule højspændingskablerne gennem nogle rør. Den nye metode bruger vand som transportvæske til at installere kabler, hvor der er begrænset plads at arbejde på.

NCC har indkøbt udstyret netop til brug i denne opgave for Energinet.

- Der er betydelige fordele ved den nye metode, fortæller Kim Høgh Thomsen fra NCC Civil Engineering.

- Det giver hurtigere fremdrift, og de trafikale udfordringer bliver løst hurtigt, ligesom metoden minimerer anlægsperioden og dermed giver færre gener for borgerne i nabolaget. Det er også en metode, der giver mindre risiko for skader på både højspændingskabler og kanaler under arbejdet.

Borearbejdet under golfbanen var en stor milepæl. Den næste store udfordring er en længere boring under Kalvebodløbet og derefter følger de sidste otte kilometer spuling med Watucab.

Den sidste del forventes færdigt i februar

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094