23948sdkhjf

2.400 CO2-neutrale kremeringer om året

Aarhus Kommunes krematorium på Vestre Kirkegård dækker ud over Aarhus Kommune også dele af nabokommunerne, og årligt bliver der gennemført cirka 2.400 kremeringer i krematoriets to ovne.

Tidligere er der blevet fyret op under de to ovne med olie. Men nu bliver Krematoriet CO2-neutralt. Det sker, når fyringolien udskiftes med den flydende gas BioLPG leveret af Primagaz.

Det giver lige nøjagtigt en CO2-besparelse på 200 tons om året - og altså nok til at sende CO2-regnskabet i nul.

Overgangen til BioLPG skal bidrage til, at Aarhus Kommune når sit mål om at være CO2-neutral i 2020.

- Vi er altid på jagt efter nye løsninger i vores drift, som kan mindske det aftryk, vi sætter på miljøet. Det har krævet et større arbejde at forberede krematoriet til BioLPG, men nu er det fremtidssikret de næste mange, mange år, siger Kim Gulvad Svendsen, driftschef i Teknik og Miljø.

Fire optankninger om året
Skiftet til BioLPG sker i to etaper. Den første ovn bliver koblet på den nye brændselskilde i næste uge, mens den anden forventes klar til skiftet den 1. marts.

CO2-forbruget til ombygningen af krematoriet er medregnet i den samlede CO2-besparelse. Det samme er forbruget til de forventede fire årlige påfyldninger af den 20 kubikmeter store gastank, som i midten af november blev gravet ned ved siden af krematoriet.

Teknik og Miljøudvalget i Aarhus kommune har foreviget den første tanks ankomst i videoen herunder.


Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094