23948sdkhjf

Fjernvarme Fyn sat til salg

Et flertal i Odense Kommunes byråd har indgået et forlig, som skal munde ud i et salg af Fjernvarme Fyn.
Sidst i april kom det frem, at der var politisk flertal for et salg af Fjernvarme Fyn.

Det flertal, der består af S og SF, har nu indgået forliget ”Odense Investerer”, som bl.a. skal munde ud i et salg af fjernvarmeselskabet. Allerede nu står det klart, at overskuddet fra et salg skal anvendes til investeringer i Odense Kommune:

- Vi kan ikke nøjes med at spare os ud af krisen. Det kræver også investeringer. Vi vil skabe lokal vækst – på kort og langt sigt – ved at investere i vores kerneopgaver. Med et salg af Fjernvarme Fyn A/S kan vi nu investerer i skoler, daginstitutioner og kollektiv trafik, velfærdsteknologi, samtidig med at fjernvarmeselskabet fortsat kan udvikle sig, siger borgmester Anker Boye.

Ambition at holde varmeprisen lav
Forligsparterne er enige om, at tre præmisser skal være opfyldt før et salg gennemføres.

- For det første skal forbrugernes fjernvarmepris efter et salg fortsat være blandt de billigste i Danmark. For det andet vil forligspartierne ved et salg lægge afgørende vægt på en høj grad af forbruger-indflydelse i det selskab, som måtte købe Fjernvarme Fyn. For det tredje er partierne enige om, at medarbejderne skal stilles svarende til lov om virksomhedsoverdragelse, siger Anker Boye.

Økonomiudvalget vil løbende blive orienteret om forhandlingerne, og en evt. aftale om salg indgås med forbehold af byrådets godkendelse.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125