23948sdkhjf

PM Energi lander største UPS-ordre nogensinde

Første anlæg af 22 er klar

Den nordjyske nødstrømsspecialist har vundet endnu en stor opgave i hospitalssektoren. Denne gang skal virksomheden levere samtlige UPS-anlæg til det nye supersygehus i Aalborg.

Ordren er den hidtil største PM Energi har landet på UPS-fronten (Uninterruptible Power Supply). I alt 22 anlæg á 250 kW, samlet 5,5 MW, skal frem mod sommeren 2019 installeres på Nyt Aalborg Universitetshospital.

Projektet følger i slipstrømmen på en række andre store opgaver, som Brønderslev-virksomheden har udført for de nye supersygehuse. (Nødstrøm til Nyt Herlev Hospital, DNV Gødstrup og Skejby Sygehus, red.) Det er dog første gang, at man skal levere en så omfattende UPS-løsning, fastslår PM Energis direktør Carsten Madsen i en pressemeddelelse.

- Det er vores største enkeltstående UPS-ordre nogensinde. Det er en specialløsning udviklet i tæt samarbejde med vores italienske leverandør Riello UPS. Begge parter har lagt mange kræfter i projektet for at finde det optimale set-up i forhold til driftsøkonomi og strømforbrug, siger produktansvarlig Jesper Stripp

Han forklarer endvidere, at man blandt andet har udviklet en ny energibesparende feature, der sørger for et minimalt spildtab og en meget høj virkningsgrad.

- Vi har integreret et aktivt filter i anlæggenes ECO mode funktion. På den måde spares der energi, mens strømmen fra nettet filtreres. Det er udviklet specifikt til dette projekt, men der er stort potentiale i løsningen. Også for Riello UPS på globalt plan, siger Jesper Stripp.

Første anlæg klar
Ved et strømsvigt skal UPS-løsningen sørge for en uafbrudt strømforsyning i sekunderne før, nødstrømmen slår til. Sikring af kritiske funktioner som respiratorer, operationsudstyr, netværk og datalagrede patientjournaler har højeste prioritet.

I Aalborg bliver de 22 anlæg af typen NXE 250 koblet sammen til 4 enheder, som placeres strategisk på hver deres lokation.

PM Energi skal levere sine anlæg via Uggerly Installation, som har den samlede el-entreprise for Nyt Aalborg Universitetshospital.

Byggeriet af de 170.000 kvadratmeter forventes færdigt i 2020, men allerede nu står der færdige anlæg klar på lageret i Brønderslev, fortæller Jesper Stripp.

- Vi skal levere løbende i takt med at de forskellige afdelinger bliver færdiggjort. Vi er på forkant med udviklingen, og sender snart de første enheder ud af huset.

Totalløsninger efterspørges
Direktør Carsten Madsen glæder sig over, at man med den aktuelle ordre får endnu en vigtig reference på UPS-siden. Mens man historisk set har leveret mange generatoranlæg til nødstrømsforsyning af de danske hospitaler, er UPS stadig et forholdsvist nyt forretningsområde.

Da man i 2016 blev registreret forhandler af Riello UPS var det for at imødekomme en stigende efterspørgsel på totalløsninger i nødstrøm. Ikke kun til hospitalssektoren, men også i IT-branchen, den finansielle sektor og industrien generelt. Udbredelsen af automation vokser eksplosivt i mange brancher, og driftssikker nødstrøm er mere relevant end nogensinde før.

- Derfor er det vigtigt, at vi kan tilbyde hele paletten. Der bliver sat yderligere fokus på UPS i 2019, og med ordren til det nye sygehus i Aalborg, er vi godt på vej, siger Carsten Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078