23948sdkhjf

TDC satser på el-biler

For at reducere brændstofforbruget og til gavn for miljøet iværksætter TDC et pilotprojekt med elbiler. Allerede nu er det planlagt at udskifte 500 personbiler med elbiler.
Med en vognpark på over 2.300 biler, som hvert år tilbagelægger op imod 40 mio. km og bruger for ca. 32 mio. kr. brændstof, er der et stort besparelsespotentiale i at anvende miljøvenlige el-biler.

Allerede i denne uge ruller de første el-biler ud af opladerne ved TDC’s hovedsæde i København.

TDCs overgang til elbiler starter som et pilotprojekt, men på længere sigt er det erklærede mål at, hele vognparken erstattes af el-biler i det omfang, teknologien tillader det. Derfor er det allerede planlagt at udskifte TDC’s knap 500 personbiler med el-biler, så snart der er tilstrækkeligt med erfaringer fra pilotprojektet

I takt med, at det bliver teknologisk muligt, og bilernes rækkevidde bliver længere, vil også de godt og vel 1.800 TDC-varevogne blive udskiftet med de mere miljøvenlige el-biler.

Teknologiske begrænsninger
Når forsøget i første omgang ikke omfatter TDC's mange varevogne, skyldes det primært, at der endnu ikke findes egnede modeller, der kører på el. Især i landområder med langt mellem ladestationer er den store udfordring, at el-bilernes rækkevidde stadig er forholdsvis begrænset.

- Men allerede i løbet af få år regner vi med at kunne udskifte en lang række af de varevogne, der primært kører i byerne, enten med rene el-biler eller med hybrid-biler, der kan skifte mellem elektricitet og traditionelt brændstof, slutter Jess Ibsen, der som koncern teknologidirektør er øverste ansvarlig for TDC’s vognpark.
Læs mere om: TDC
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094