23948sdkhjf

Flertal for salg af Fjernvarme Fyn

Odens Byråd ser på muligheden for at sælge Fjernvarme Fyn. Pengene ønskes bl.a. investeret i en letbane i Odense.
Et flertal i Odense Byråd støtter et salg af Fjernvarme Fyn.

Med en anslået værdi på 1,6 mia. kr. vil et salg kunne indbringe Odense Kommune, der ejer 97 % af Fyns Fjernvarme, over 1 mia. kr.

Inden salgsplanerne kan gennemføres, venter politiske forhandlinger i byrådet. Borgmester i Odense, Anker Bøje, giver overfor TV2 Fyn udtryk for, at han forventer et salg kan sættes i værk allerede i 2011.

Vil investere i infrastruktur
Midlerne, som et eventuelt salg indbringer, forslår Anker Bøje, investeres i f.eks. infrastruktur eller andet, som kommer Odense til gavn:

- Det kan være letbane eller velfærd, siger borgmester Anker Boye, til TV2 Fyn.

I bestræbelserne på at sælge fjernvarmeselskabet vil borgmesteren arbejde på en løsning, som medfører mindst mulige stigninger i fjernvarmeprisen. Han forventer en stigning på 7-9 % og understreger, at et samlet salg vil medføre mindre prisstigninger end salg af fjernvarmeselskabets værdier over tid.

Kritik af fjernvarmesalg
Anderledes skeptisk overfor prisudviklingen og hvordan et salg vil påvirke varmeforbrugerne er oppositionen i byrådet.

- Jeg frygter at det her vil føre til eksplosivt stigende priser. Det bliver forbrugerne der har finansieret det her selskab, som også kommer til at finansiere de mange hundrede millioner kroner, som Odense Kommune vil trække ud af selskabet, siger Venstres byrådsmedlem og energiordfører i Folketinget, Lars Christian Lilleholt, til P4 Fyn

Han understreger, at han sammen med De Konservative vil arbejde imod salgsplanerne.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094