23948sdkhjf

Nyt dansk el-selskab indgår aftale med dansk startup

I marts kom det frem at el-selskabet Barry, med det finske energikonglomerat Fortum i ryggen, havde valgt at etablere sig i Danmark.

Under mantraet 'nemmere, sjovere og mere gennemskueligt' ville selskabet hente sig flere tusinde sign-ups – gerne inden efteråret.

Sådan lød det dengang, men hvordan er det så egentligt gået?

Tester alfa-versionen
- Barry er ved at være klar til at lancere sin app.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet, hvoraf det fremgår, at Barry har sikret sig over 2.200 sign ups.

Lige nu er der ganske få personer, som tester alfa-versionen af vores app, og den 30. november lanceres app'en i en beta-version. Her bliver det muligt for alle at være med, oplyser selskabet i en mail til Energy Supply.

Barry sælger strøm til indkøbspris, hvor alt foregår via den omtalte app.

Samarbejde med start-up
Ud over lanceringen af app’en er et nyt samarbejde netop kommet plads. Et samarbejde, der er helt essentielt for, at Barry kan lykkes med sin mission om at gøre danskerne mere aktive og bevidste, når det kommer til strømforbrug.

Barry har således underskrevet en aftale med det danske tech startup Tomorrow, der står bag værktøjet electricityMap.org, som i real time viser, hvor strømmen i forskellige lande kommer fra.

Samarbejdet indebærer, at Barry som det eneste elselskab får lov at bruge data fra electricityMap.org. De data skal bruges til hele tiden at kunne vise kunderne, hvor grøn eller sort strømmen i stikkontakten er.

I praksis skal det eksempelvis bruges til at sende Barry’s kunder notifikationer via app’en, når det blæser særligt meget. Og det faktum, at aftalen er eksklusiv, betyder meget ifølge Christophe Lephilibert, der er CMO og Head of Growth hos Barry.

- For Barry betyder det her rigtig meget. Vi har nu i månedsvis haft en meget berigende dialog med Tomorrow om de data, de sidder med, og hvordan vi kunne bruge dem til at videreudvikle vores tjeneste, som virkelig skaber værdi for vores brugere. Vi mener, at det giver os en strategisk fordel at være den eneste danske el-leverandør, der giver adgang til deres unikke data, siger Christophe Lephilibert.

Sjovt & spændende
Hos Tomorrow bliver der heller ikke lagt skjul på vigtigheden af den netop underskrevne aftale. Virksomhedens grundlægger, Olivier Corradi, ser det som et vigtigt skridt i kampen for at gøre forbrugerne bevidste og aktive.

- Lige fra begyndelsen har Barry og Tomorrow haft fuldstændig samme opfattelse af, hvor vigtigt det er at give forbrugerne mulighed for at træffe bedre valg - ved at gøre elektricitet spændende og interessant. Derudover er Barry et ekstremt kreativt, ungt og levende team. Det har været sjovt at arbejde med dem indtil videre, og jeg glæder mig så meget til at se, hvad vi kan skabe sammen, siger Olivier Corradi.

Der bliver efter planen åbnet helt op for sluserne den 30. november, hvor alle vil kunne downloade app'en.

Om Barry

Barry sælger strøm på abonnement og til indkøbspris. 

Alt foregår i app'en. 

Barry arbejder med en såkaldt real time ledger, som gør det muligt for kunder med nye elmålere at følge forbrug og betale regninger time for time. 

Samarbejdet med virksomheden Tomorrow skal gøre Barry i stand til hele tiden at give deres kunder oplysninger om, hvor deres strøm præcis kommer fra - i real time. 

Barry er et 'corporate venture', som er ejet af det store finske energiselskab Fortum. 

Danmark er det første land, som Barry opererer i. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143