23948sdkhjf

Revolutionerende solfanger skal skabe jobs i Nordjylland

En ny type bølgende solfanger, som kan integreres i bygningers tagkonstruktion, skal give Nordic Energy Group ordrer og skabe nye jobs.
Nordic Energy Group har netop patenteret verdens første solfanger med bølgende overfalde.

Det unikke design betyder, at solfangeren er svær at skelne fra resten af taget den placeres på. Dermed håber folkene bag, at modstanden mod solfangere hos arkitekter og husejere vil aftage:

- Modviljen over for traditionelle solfangerkasser på tagene findes både herhjemme og i Europa, og derfor satte vi os for at udvikle løsninger, som kan integreres i alle kendte tagsten og husfacader. Det er der ikke ret mange andre end os, der kan, så interessen er kæmpestor, siger adm. direktør i Nordic Energy Group, Flemming Lund, til Nordjyske.

Stort eksportpotentiale
Med et solfangersalg på 5 mio. m 2 om året i Europa er potentialet for den nye solfanger stort. Flemming Lund forventer da også, at den bliver en succes og vil skabe arbejdspladser de kommende år.

Solfangeranlæggene kombinerer Nordic Energy Group med jordvarmeanlæg, hvis strømforbrug dermed kan reduceres med 1/3.

Samtidig med lanceringen af den bølgede solfanger arbejder firmaet fra Svenstrup ved Aalborg med den første solfanger, der er en integreret del af en husfacade. Den 44 m 2 store solfanger placeres på en 5-etagers ejendom i Randers.

Produkt af samarbejdet SmartCityDK
Den unikke solfanger er udviklet i virksomhedsklyngen SmartCityDK, der omfatter 20 nordjyske virksomheder i byggebranchen, producenter af byggematerialer og uddannelses- og forskningsinstitutioner som Aalborg Universitet.

- Solfangerne er SmartCityDK's første projekt af mange og viser styrken i den nordjyske byggeklynge. Vi har samarbejdet med Aalborg Universitet, Planenergi i Skørping og DTU samt andre virksomheder i både Nordjylland og i resten af Danmark - ikke mindst tagleverandøren Komproment i Svenstrup, som vi deler ejerskab og bygninger med, siger Flemming Lund.

SmartCityDK samler virksomheder inden for byggebranchen i samarbejde om udvikling af nye byggekoncepter, produkter og materialer via netværk, samarbejdsformer og forretningsmodeller.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093