23948sdkhjf

Succes for støtteordning til energirigtige produkter

Det er ofte en omkostningsfuld affære at påbegynde udvikling af nye produkter og systemløsninger inden for energieffektivt nybyggeri og renovering. Med statens EUDP-program på 408 mio. kr. i 2010 ser det lysere ud.
EUDP, Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrations Program, er et statsligt støtteprogram, der blandt andet giver penge til energirigtige og innovative bygge- og renoveringsprojekter. I 2009 fik eksempelvis Nordic Energy Group bevilget 2,9 mio. kr. i forbindelse med udviklingen af profilerede solfangere.

- Vi har patenteret et solfanger koncept, hvor solfangeren er indbygget i tagfladen og har samme profil som resten af taget. På den måde kan vi levere et produkt, der er æstetisk og arkitektonisk attraktivt uden, at det går ud over de kendte ydelseseffekter sammenholdt med de kendte solfangere på markedet, fortæller Niels Heidtmann, teknisk direktør i Nordic Energy Group og fortsætter:

- Vi fik nogle midler fra EUDP, som er uundværlige i denne udviklings- og demonstrationsproces, vi er midt i. Havde vi ikke fået midlerne fra EUPD, ville vi ikke have kunnet samarbejde med DTU, planenergi, AAU med flere og derved samle de eksperter, som kan sikre, at vi kommer på markedet med de rigtige løsninger samt nødvendig dokumentation.

Dansk Byggeri hilser EUPD-midlerne velkommen
Nordic Energy Group er medlem i Dansk Byggeri, og her er man glade for, at virksomheden har fået tildelt midler til udvikling af nye energirigtige produkter:

- Vi ser gerne at byggeerhvervets virksomheder er med til at fremme et energieffektivt byggeri ved at tænke i innovative løsninger, som kan blive anerkendt både nationalt og internationalt, fortæller Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri og uddyber:

- Hvis ikke byggeerhvervets virksomheder er nytænkende og benytter sig af udviklingsmulighederne i et program som EUDP, tilfalder udviklingsmidlerne andre brancher. Dermed sakker byggeerhvervet bagud i kampen om at udnytte markedspotentialet i interessen for at nedsætte energiforbrug og CO2-udledning.

Dansk Byggeri opfordrer derfor andre virksomheder i byggeerhvervet til at se nærmere på muligheden for at få støtte til produkt og konceptudvikling af energirigtige løsninger.

- Det er et faktum, at udvikling koster, men med støttemulighederne skulle flere virksomheder gerne kunne komme med på banen, når det gælder nytænkning og udvikling, slutter Michael H. Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078