23948sdkhjf

Usikkerhed om geotermi i Nordsjælland

Hillerød Forsyning har koncession til at bore efter varmt vand i undergrunden under Hillerød.
Den koncession mister man, hvis der i morgen på et ekstraordinært møde tages beslutning om ikke at gå videre med planerne om en prøveboring. Det fortæller medlem af bestyrelsen i Hillerød Forsyning Tue Tortzen til SN.dk.

Tue Tortzen fortæller til avisen, at forsyningsselskabet er meget tæt på at tage beslutningen om ikke at bore.

Formand for Hillerød Forsyning Klaus Markussen vil hverken be- eller afkræfte Tue Tortzens udsagn.

- Der er en ekstraordinær generalforsamling onsdag, men jeg kan ikke sige noget om, hvad det handler om. Jeg kan sige, at vi arbejder målrettet på at lave grøn omstilling på vores fjernvarme og sikre en fast, lav pris for vores fjernvarme, siger Klaus Markussen, der så sent som i sommer slog fast, at man ville gøre alt for at forsvare koncessionen, og at man stadig havde planer om at bore sammen med Hofor og Farum Forsyning.

Nu ser det altså ud til, at der alligevel er usikkerhed om de planer.

Såfremt Hillerød Forsyning beslutter sig ikke at bore efter det varme vand, så mister selskabet den koncession til at bore, som man har haft siden 2013. Den udløber ved årsskiftet, hvis ikke den bruges aktivt.

Men den forsvinder ikke bare op i den blå luft.

Potentialet for geotermi under Hillerød er stort, og derfor skulle både E.On og A.P. Møller stå på spring for at overtage eneretten til at bore.

I følge avisen har Hillerød Forsyning indtil nu brugt 15 millioner kroner på projektet, der, hvis det realiseres, vil løbe op i en investering på rundt regnet 600 millioner kroner.

Varmen fra undergrunden ville angiveligt kunne dække halvdelen af fjernvarmebehovet i Hillerød.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156