23948sdkhjf

Vandregningen bliver 299 millioner kroner lavere i 2019

Effektivisering i vandselskaberne virker

Danske virksomheder og forbrugeres vandregning bliver i alt 299 millioner kroner lavere end ellers som følge af effektiviseringskravene til vandselskaberne.

Sammen med tidligere års effektiviseringskrav løber effekten af effektiviseringerne i vandsektoren op i 1,9 milliarder kroner i årlige besparelser fra næste år og frem.

- Det er for mig som erhvervsminister vigtigt, at virksomhederne hele tiden leverer lavere priser, mere innovation og bedre kvalitet til gavn for både vores virksomheder og os som forbrugere. Det gælder også for vores vandselskaber, som ikke er udsat for konkurrence. Jeg er derfor glad for, at vi igen i år sikrer en mere effektiv drift, opnår investeringer til gavn for os alle og ser en effekt som på områder med effektiv konkurrence, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Partierne bag vandsektorforliget blev med 'Aftale om en ny og forbedret regulering af den danske vandsektor' fra april 2015 enige om at gennemføre effektiviseringer i vandsektoren, samtidig med at innovationen og teknologiudviklingen styrkes til gavn for virksomheder og forbrugere.

De økonomiske rammer for Danmarks største vandselskaber fastsættes hvert år af Forsyningssekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Rammerne indeholder krav til vandselskaberne om at effektivisere deres drift.

Kravene fra reguleringen skal ses i lyset af, at vandselskaberne er naturlige monopoler, og at der derfor ikke er effektiv konkurrence, som ellers ville presse omkostningerne ned og styrke produktiviteten.

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062