23948sdkhjf

Rekordresultat i Naturgas Fyn

Det lykkedes naturgasselskabet at fordoble omsætningen i 2010, hvor selskabet opnåede det bedste resultat i sin 31-årige historie. Det kommer forbrugerne til gode gennem markante prisnedsættelser.
Naturgas Fyns nettoomsætning blev i 2010 1,24 mia. kr., hvilket svarer til en fordobling af omsætningen på 635 mio. kr. i 2009. Stigningen i omsætningen skyldes bl.a. en øget tilgang af nye kunder samt højere afsætning på grund af det kolde vejr.

Resultat før og efter skat blev i 2010 henholdsvis 67 mio. kr. og 50 mio. kr., hvilket er mere end en fordobling af resultatet i 2009 på henholdsvis 28 mio. kr. og 20 mio. kr. før og efter skat.

Renset for ekstraordinære poster, som f.eks. nedskrivning af goodwill, kan resultatet før og efter skat opgøres til henholdsvis 156 mio. kr. og 117 mio. kr., hvilket er det bedste resultat i selskabets 31-årige historie.

Der forventes i 2011 et positivt resultat for Naturgas Fyn koncernen på niveau med 2010.

Effektivisering giver bonus
Forbedringen af resultatet er bl.a. et resultat af det store fokus, der i 2009 og 2010 har været på at effektivisere Naturgas Fyn koncernen. Omkostningstilpasninger og evnen til at udnytte markedsmulighederne gennem et øget salg kombineret med mere sofistikerede gasindkøbsmetoder har båret frugt.

- Jeg er særdeles tilfreds med, at forventningerne til resultatet i 2010 er mere end indfriet, så den gode udvikling, som resulterede i et pænt resultat i 2009, er fortsat, siger bestyrelsesformand Anker Boye.

Renset for ekstraordinære poster, som f.eks. nedskrivning af goodwill, kan resultatet før og efter skat opgøres til henholdsvis 156 mio. kr. og 117 mio. kr., hvilket er det bedste resultat i selskabets 31-årige historie.

Overskud til gavn for forbrugerne
På baggrund af 2010-resultatet har Naturgas Fyn besluttet at gennemføre prisbesparelser på olieindekserede gaskontrakter, således at Naturgas Fyns villakunder kan se frem til en årlig besparelse på
gasregningen i størrelsesordenen 1.000 – 1.600 kr. og typisk endnu mere for mindre erhvervskunder.

Naturgas Fyn har allerede sænket prisen på fastpriser og mærket øget tilgang af nye kunder, samtidig med at mange eksisterende kunder også låser deres gaspris fast eller indkøber gas, som er børsreguleret.

- Jeg finder det glædeligt, at arbejdet med at effektivisere virksomheden og dens evne til at udnytte markedsmulighederne har resulteret i, at Naturgas Fyn kan sænke gaspriserne markant bl.a. til glæde for villakunderne og de mindre erhvervsdrivende, udtaler adm. direktør Bjarke Pålsson.

Næste skridt er her og nu at gennemføre markante prisbesparelser på den variable listepris, der reguleres på baggrund af markedsprisen på olie.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078