23948sdkhjf

Vestforsyning investerer stort i fjernaflæsning

41.500 husstande i Vestforsynings område får de kommende år fjernaflæste målere fra Kamstrup. Selskabet investerer 92 millioner i projektet.
Vestforsynings formand, Arne Lægaard, har netop skrevet under på en aftale med Kamstrup om levering af målerudstyr, som gør Vestforsyning til et af de første multiforsyningsselskaber i Danmark, som på én gang kan fjernaflæse el-, vand- og varmeforbruget.

- Vi er blevet præsenteret for en teknisk løsning, som både har en rimelig pris, og som er enkel at installere. De nye målere kommunikerer trådløst, så vi behøver ikke trække kabler i folks private hjem eller grave indkørslen op for at lægge ledninger i jorden. Det virker som en god løsning, som også er baseret på velafprøvet og gennemtestet teknologi, siger Arne Lægaard.

Kontrakten med Kamstrup, som omfatter målere og kommunikationsudstyr, lyder på ca. 50 mio. kr.. Hertil kommer service og vedligeholdelseskontrakter på det leverede udstyr. Kamstrup er valgt som leverandør efter den tekniske løsning har været i EU-udbud

Tager mange år at gennemføre
Projektet betyder, at der frem mod 2014 skal udskiftes 11.000 el-målere og at 7.000 el-målere skal have tilføjet kommunikationsudstyr, I dag kan 1.000 el-målere allerede nu fjernaflæses.

Udskiftning og opdatering af forbrugsmålerne begynder efter sommerferien og varer 3 ½ år. Først venter dog en ny udbudsrunde, der skal afgøre, hvem der skal hjælpe Vestforsyning med opgaven.

- Vi inddeler af praktiske årsager kommunen i fire geografiske områder, så der bliver tale om i alt fire udbud. Hvert område omfatter cirka 5000 adresser med gennemsnitligt cirka 10.000 forbrugsmålere, så det vil uden tvivl være godt for beskæftigelsen også. Derfor håber vi også, at mange af de lokale el- og vvs-installatører vil byde ind på opgaven – enten alene eller i fællesskab, siger kundecenterchef hos Vestforsyning, Kenneth Tønning.

Ikke dyrere at installere fjernaflæste målere
Investeringsmæssigt koster udskiftningsprojektet Vestforsyning 92 mio. kr. Det svarer til den budgetterede pris, som en i forvejen planlagte udskiftning af målere ville koste. Årsagen til besparelsen skal findes i det store samlede udbud og en gunstig markedssituation.

De nye forbrugsmålere er en radionetværksløsning. Måleren kommunikerer trådløst med en koncentrator, som kan holde styr på data for et område i en radius af 400-500 meter. Fra koncentratoren er der forbindelse til Vestforsynings it-systemer via mobilnettet.

Over en 20 års periode vil fjernaflæsningsprojektet bidrage positivt til økonomien i forsyningsområderne, og give langt flere muligheder for at servicere forbrugerne med afregning og energitjenester.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11