23948sdkhjf

Din Forsyning og Ørsted i strid om Esbjergværkets afløser

Esbjerg Kommune har endda opfundet et kampråb

Under kampråbet ’Esbjerg vil have energi-frihed’ gjorde Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen, under den energipolitiske åbningsdebat onsdag på Christiansborg, rede for, hvad Esbjerg og Varde Kommuner, og herunder energiselskabet Din Forsyning, ønsker sig som fremtidig fjernvarmeløsning.

Det er ikke en ombygning af Esbjergværket til at køre på biomasse og en fastholdelse af kraftvarmebindingen. Det skriver JydskeVestkysten

Og det er her Din Forsyning og Ørsted rager uklar med hinanden.

Din Forsyning ønsker at ophæve kraftvarmebindingen og at basere fremtidens fjernvarmeforsyning i Esbjerg og Varde på blandt andet varmepumper, overskudsvarme og affaldskraftvarme, mens Ørsted, der ejer og driver Esbjergværket, vil bygge et nyt biomassefyret kraftvarmeværk.

Nu har sagen så udviklet sig til en veritabel lobbykrig mellem parterne, der forsøger at trække politikerne i hver sin retning.

Din Forsyning har henvendt sig på Christiansborg for at få kraftvarmebindingen ophævet, mens Ørsted har modargumenteret med oplysninger om at politiker-henvendelsen fra de vestjyske kommuner er baseret på forkerte oplysninger.

- Jeg synes ikke, det er det allerbedste signal at sende til en samarbejdspartner (Din Forsyning, red.), at man påtager sig at gå i rette med vores henvendelser til Christiansborg. Vi siger ikke, at vi ikke vil samarbejde med Ørsted - det vil vi gerne - men det skal være om den bedste og billigste løsning. Vi vil ikke bindes op på en forældet kæmpeinvestering, men hvis ikke Folketinget gør noget nu, kan det hele ende med at blive meget dyrt for kunderne samtidig med, at vi vil være tvunget til at afbrænde biomasse de næste 20-30 år, siger Jesper Frost Rasmussen.

Ørsted har ikke ønsket at kommentere på borgmesterens udtalelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141