23948sdkhjf

Varm og kold luft fiser ud af verdens bygninger

Bygninger kan i 2050 stå for 50 procent af verdens udledning af klimagasser, hvis der ikke sker forandringer.

Alene i Europa er tre fjerdedele af det eksisterende byggeri 'energi-inefficient', viser et nyt whitepaper udgivet af State of Green.

- Energi-inefficient er et fint ord for, at varm eller kold luft fiser ind og ud af bygningerne og dermed øger behovet for både opvarmning og nedkøling, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk 

At der er stort behov for energirenovering af verdens bygningsmasse, fremgår også tydeligt af en nylig rapport udgivet af Rockwool. Heraf fremgår det, at bygninger står for 28 procent af verdens udledning af klimagasser. Og at det tal vil stige til 50 pct. i 2050, hvis der ikke gøres en indsats. 

- Modernisering og renovering af ældre bygninger er det mest kost-effektive instrument, vi har til at sænke byers klimapåvirkning. Det forventes, at halvdelen af de bygninger, der står i verden i dag, også står der i 2050. I OECD-lande er det helt op mod 90 procent. Derfor er det helt afgørende, at de bliver energirenoveret med løsninger, der kan sænke energibehovet til noget, der ligner det, vi kan opnå i nybyggeri, siger Susanne Dyrbøl, Rockwool Group, Director Public Affairs.

Også i Danmark er der betydeligt potentiale i renovering af bygninger, påpeger DI Energi. 

- Sammen med organisationen Synergi peger vi på muligheden for at høste flere omkostningseffektive gevinster i vores bygninger. Målet bør være at reducere energiforbruget med 9 Petajoule i 2030. Det svarer til 30 pct. af Danmarks endelige energiforbrug uden transport, og det vil kunne levere en god bid af vores klimaforpligtigelse, siger direktør i DI Energi Troels Ranis til DIBusiness.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093