23948sdkhjf

Overnat i toppen af en vindmølle

To ombyggede vindmøller skaber unikke overnatningsmuligheder på Lolland. Se skitserne af ombygningen her

REn Energi Lolland (Reel) arbejder på at skabe de økonomiske rammer for et nyt unikt vartegn, der kan formidle Lollands position i den grønne omstilling og styrke erhvervs-, naturturisme og oplevelsesøkonomien lokalt.

Der skal ombygges tre vindmøller. To af dem skal omdannes til unikke overnatningsmulighederne, mens den sidste skal bruges til udstilling og uddannelse med fokus på formidling af Lollands grønne og bæredygtige initiativer.

-  Med overnatning i toppen af en vindmølle vil vi gerne give turister, såvel som lokale, en unik oplevelse og netop koble turisme med lokal udvikling, indblik i vores bæredygtige og energiproducerende egn, samtidig med vi tænker cirkulært og genbruger og ombygger vindmøller, der er taget ned. Det kan du ikke opleve noget andet sted i verden. Det vil med garanti skabe international opmærksomhed, fortæller Marie Louise Friderichsen, turistchef i Lolland Turistråd i en pressemeddelelse.

De tre første vindmøller er skaffet
De første tre vindmøller, der er tænkt til projektet, er doneret af Hofor. 
De indviede i juni i år Rødby Fjord III og i den forbindelse nedlagde de 10 ældre vindmøller. Det er tre af dem, der nu kan få nyt liv lokalt.

Møllerne er transporteret til International Wind Academy Lolland (IWAL) i Dannemare i en stand, så de er egnede til at andre kan ombygge dem til unikke overnatningssteder. Møllerne får i ombygget stand en højde på omkring 15 meter.

Hos Hofor er der stor opbakning til projektet.

- Vi arbejder på at gøre vores hovedstad til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Den bæredygtige energi, vi får fra Lolland, udgør et væsentlig bidrag. Vi vil gerne være med til at formidle og synliggøre, hvor vigtigt samarbejde mellem opland og hovedstad er for den grønne omstilling. Med det her vartegn, kan vi sammen brande Lolland som førende landsdel for grøn vækst og omstilling, siger Frank Brodersen, direktør for Miljø og Samarbejder i Hofor.

Midlerne til udvikling
Gate 21, som til dagligt driver partnerskabet REEL, der har lokalkontor i Holeby, er på vegne af Lolland Kommune, Lolland Turistråd og Hofor i gang med at sikre første fase økonomisk. De første fondsansøgninger er sendt afsted.

Håbet er at projektet er realiseret inden for de næste tre år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14