23948sdkhjf

Millionløft til GreenHydrogen

Med finansiel rygstøtte fra Danmarks Grønne Investeringsfond vil den danske virksomhed nu vokse internationalt

Kolding-virksomheden GreenHydrogen har udviklet et anlæg, der ved hjælp af elektrolyseteknologi kan udvinde brint til lagring af vedvarende energi. De danske anlæg har fået kommercielt gennembrud, og med millionfinansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond og kapitalforhøjelse fra sine aktionærer har GreenHydrogen nu indledt sit indtog på den internationale grønne energiscene.

- Der er global enighed om, at brint er en bærende forudsætning for grøn omstilling. Kort fortalt kan vores elektrolyseanlæg fremstille brint på en måde, der gør det muligt at gemme strøm fra vindmøller og solceller, og derved skabe et ”grønt batteri”. Markedet har fået øjnene op for brint-løsninger, og kapitalen fra Danmarks Grønne Investeringsfond er nødvendig til etableringen af partnerskaber med de ledende spillere på verdens grønne energibane, siger Niels-Arne Baden, CEO i GreenHydrogen.

Foruden strategiske partnerskaber med internationale energimastodonter skal det finansielle løft af Kolding-virksomheden styrke produktionen og salget af elektrolyseanlæggene. Samtidig forventer GreenHydrogen inden for de næste tre år at fordoble mandskabet i den ti mand høje virksomhed.

- For Danmarks Grønne Investeringsfond er vedvarende energi et væsentligt område. Det rummer stort potentiale for grøn omstilling, og samtidig er det en god forretning. Vi vil gerne understøtte, at nye teknologier bliver omdannet til rentabel forretning, og her er GreenHydrogen et stjerneeksempel. Energilagring via brint er en væsentlig del af den grønne omstilling, og den udvikling ønsker vi at bidrage til, siger Michael Zöllner, direktør i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Helt konkret formår elektrolyseanlæggene at spalte vand til ilt og brint under tilførsel af elektricitet og på den måde ”lagre” energien fra elektriciteten i brintmolekylerne. Teknologien kan blandt andet anvendes til fremstilling af CO2-frie brændstoffer. Desuden bidrager elektrolyseteknologien til øget fleksibilitet inden for vedvarende energikilder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093