23948sdkhjf

Prysmian har afsluttet test af Øresunds-kabel

Energinet.dk valgte Prysmian Group Danmark til at udføre site acceptance test (SAT), bestående af en HiPot AC- og PD-test på deres nye 132 kV kabelsystem mellem Danmark og Sverige.   

Efter 50 års tjeneste er fire 132 kV-kabler mellem Danmark og Sverige, der ejes af Energinet.dk og E.ON Elnät Sverige AB, udskiftet. Energinet.dk har erstattet disse med to parallelle 132 kV kabelsystemer, med den samme energikapacitet, mellem Teglstupgård vest for Helsingør i Danmark til Laröd nord for Helsingborg i Sverige. De to nye kabelsystemer er vigtige for energiforsyningen til Sydsverige og det østlige Danmark og fungerer som backup-strøm til regionen. Prysmian har gennemført HiPot Test på 132 kV-jordkablerne på Sjælland (3.9 km), i Skåne (1,5 km) og på  søkablet (5,2 km) i Øresund. Testen blev udført ved 129 kV AC i henhold til standard IEC 60840 og Energinets egne specifikationer.

I alt blev seks kabler testet via et resonans-testsystem installeret ved den svenske overgangsstation i Laröd. Under selve højspændingstesten blev PD-aktiviteten kontinuerligt overvåget for alt tilbehør (muffer og endeafslutninger) ved hjælp af PD-sensorer installeret lokalt på tilbehøret. PD-signalerne blev overført til Laröd via et optisk fiberkabel.

Prysmian benyttede sin egen PD-løsning kaldet ”Pry-Cam Grids®, der er et integreret PD-overvågningssystem til HV- og MV-komponenter såsom transformere, muffer, endeafslutninger, koblingsanlæg, generatorer med videre. Løsningen kan benyttes enten periodevis eller til permanent og langvarig real-time fjernovervågning af trefasede strategiske aktiver samt kan installeres i eksisterende driftsaktiver.

Begge tests blev udført af Prysmian Diagnostic & Testing Service fra Delft, Holland, der er specialiseret i SAT-tests og ejer en flåde på seks mobile testlastbiler til on-site diagnostik af kabelsystemer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093