23948sdkhjf

Ny energikonference popper op i dobbelt A

I samarbejdets og nyskabelsens ånd vil en lang række organisationer med tilknytning til energisektoren nu etablere en årlig konference. 

Danmark får dermed sin første Energidag, når konferencen af samme navn, løber af stabelen den 12. september 2018 i Aalborg.

Det er House of Energy med base i Aalborg, der er initiativtager til konferencen, men listen over medarrangører, der blandt andet bidrager med indhold på konferencen, er lang. Den tæller organisationer som Vindmølleindustrien, Dansk Fjernvarme, Offshoreenergy.dk, Brintbranchen og Energiforum Danmark – blot for at nævne nogle få.

- Selvfølgelig findes der allerede andre danske konferencer for energisektoren, men opbakningen til Energidag viser med al tydelighed, at der virkelig er behov for en konference med fokus på innovation, hvordan vi skaber nye produkter og videreudvikler produkter. Vores erfaring viser, at der skal aktører til fra flere niveauer i værdikæden, som samarbejder fra idé over produktudvikling til test og implementering, siger Preben Birr-Pedersen, som er Cluster Manager hos House of Energy.

Fire parallelle spor
På Energidag’en vil programmet løbe i fire parallelle spor, hvor man går i dybden med aktuelle udfordringer og projekter inden for energieffektivisering, fjernvarme, grønne gasser og vindenergi.

Udover oplægsholdere fra de nævnte brancheorganisationer medvirker fagfolk fra virksomheder og forsyningsselskaber som for eksempel Logstor, Air Liquide, Göteborg Varme, KMD og Vestas.

- Den grønne omstilling er godt på vej i fjernvarmesektoren med solvarme og biomasse. Nu følger el-til-varme løsninger, hvor vindkraft kan blive til fjernvarme - endda som fleksibelt forbrug. Samarbejde og innovation mellem forsyning, industri og udvikling gør vejen mod 2050 nemmere og billigere for os alle, siger Kim Behnke, som er vicedirektør i Dansk Fjernvarme og en af medarrangørerne samt moderator på konferencens fjernvarmespor.

Udover matchmaking og networking med henblik på etablering af samarbejdsprojekter sætter konferencen også fokus på, hvordan den slags projekter kan finansieres. Det sker bl.a. med oplæg fra Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP).

Fakta om Energidag 2018:

  • Energidag afholdes i Aalborg Kongres- og Kultur Center den 12. september 2018
  • Det er første gang, der afholdes Energidag, men det er målet at etablere konferencen som årligt tilbagevendende.
  • Konferencen forventes at tiltrække omkring 200 deltagere fra hele landet.
  • På programmet er fire parallelle spor, nemlig energieffektivisering, fjernvarme, grønne gasser og vindenergi.
  • Medarrangører er: Innonvationsnetværket Smart Energy (Inno-SE), BrainsBusiness, Dansk Fjernvarme, BrintBranchen, Vindmølleindustrien, Offshoreenergy.dk, EnergiForum Danmark, Intelligent Energi, Enterprise Europe Network (EEN), Væksthus Nordjylland, Himmerlands Energi- og Miljøforening, Biogasbranchen, Clean, Dansk Energi, GreenLab Skive, Grøn Energi
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063