23948sdkhjf

Lokalt engagement sikrer Ærø Vindmølleprisen 2011

Danmarks Vindmølleforening har tildelt borgerne på Ærø årets vindmøllepris. Nye mølle bringer dækningsgraden fra lokalt produceret el op på 120 %.

Ligesom det var tilfældet i 1985 og 2002 er planerne om at bygge 3 stk 2 MW møller i løbet af 2011 på Ærø baseret på lokalt initiativ, ligesom vindmøllerne er ejet af de lokale beboere.

Det forhold er afgørende for, at borgerne på Ærø i år tildeles Vindmølleprisen 2011:

- Vindmølleforening vil med Vindmølleprisen 2011 til Ærø pege på, at lokalt initiativ sammen med lokalt ejerskab og ansvar er en stærk drivkraft for omstillingen til vindkraft, siger formand for Danmarks Vindmølleforening, Kristian Jakobsen.

Dækningsgrad på 130 %
De 3 planlagte vindmøller vil give Ærø en dækningsgrad af el produceret med vindkraft op på et niveau der svarer til 120 % af øens elforbrug. Dermed går Ærø foran på flere områder, hvilket også ligger til grund for prisen:

- I dette år, hvor både regering og opposition nu peger på en stor vindkraftudbygning de kommende år, har vi med vindmølleprisen 2011 ønsket at sætte fokus på Ærø som et godt eksempel, afslutter Kristian Jakobsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125