23948sdkhjf

Energinet vil besøge over 550 lodsejere

Selskabet håber at blive klogere på, hvor en Baltic Pipe-gasrørledning kan graves ned
Over 550 lodsejere, der kan blive berørt af Baltic Pipe-projektet, vil i de kommende uger og måneder blive kontaktet af Energinet.

- Vi vil gerne ud og tale med hver enkelt lodsejer for at blive klogere på, om der er særlige forhold, som gør, at gasrørledningen ikke kan placeres i det foreløbige trace, som Energinet arbejder med lige nu. Vi vil gerne drøfte, om der er forhold, vi skal tage særlig højde for, inden vi kan lave et endeligt forslag til linjeføring.

- Jo mere viden, vi har, jo bedre kan vi planlægge projektet, så det generer mindst muligt, siger Ole Daugaard Buhl, afdelingsleder i Energinets afdeling Arealer og Rettigheder.

Baltic Pipe er et forslag om en ny gasrørledning, der kan forbindende de eksisterende norske gasrør i Nordsøen med de danske og polske gassystemer, så norsk gas kan flyde til Danmark og Polen.

Projektet var i december og januar ude i den første offentlige høring.

Efterfølgende har Energinet og repræsentanter for 12 landboforeninger på tværs af landet holdt foreløbigt to møder for at drøfte de områder, hvor landmænd kan blive påvirket af gasledningen.

- Landbruget har lagt stor vægt på, at Energinet tager individuel kontakt med lodsejere, som er berørt af den foreløbige linjeføring, så alle relevante forhold kommer på bordet, og det stemmer fint overens med den måde, vi vil gå til opgaven på. Det er nemlig også i vores interesse, at vi så tidligt som muligt får den relevante viden på bordet, siger Ole Daugaard Buhl.

Begynder i denne måned
Allerede i denne måned vil Energinet begynde at kontakte de første af cirka 180 sjællandske, cirka 225 fynske og cirka190 jyske lodsejere for at aftale mulighed for besøg. Besøgene forventes at foregå frem til november.

I december 2017-januar 2018 holdt Miljøstyrelsen og Energistyrelsen den første offentlige høring om Baltic Pipe-projektet. Her blev et første forslag til projektområde langt frem for offentligheden, og lodsejere, naboer, kommuner med flere. kunne bagefter sende kommentarer og input til projektet.

Anden offentlige høring forventes at foregå i begyndelsen af 2019.

- Myndighederne har allerede fået mange forslag og kommentarer til, hvor lodsejere mener, at gasledningen kan ligge og ikke ligge. Derudover vil vi gerne i dialog med hver enkelt for at høre, om der er særlige forhold på den enkelte ejendom, vi skal være opmærksomme på - det kan være, at der er særlige drænforhold på en mark, særlige jordbundsforhold, eller at en landmand har planer om at bygge et nyt maskinhus. Det vil være nyttig viden at tage med i det videre arbejde, så derfor håber vi, at alle vil tage imod besøget, siger Ole Daugaard Buhl.

Alle lodsejere vil blive ringet op af Energinet for at aftale tidspunkt for besøg.

Energinet arbejder hen mod at fremlægge et endeligt forslag til projektområde og forslag til linjeføring for gasledningen i den anden offentlige høring. Linjeføringen bliver i sidste ende fastlagt ud fra en kombination af både tekniske hensyn, miljømæssige hensyn og lokale hensyn.

Oprindeligt er cirka 1.100 lodsejere i et bredt "projektbælte" blevet informeret om Baltic Pipe-projektet, men ikke alle ender med at få gasrør gravet ned på jorden, og derfor bliver heller ikke alle 1.100 nu ringet op for at aftale besøg.

De over 550 lodsejere, som Energinet nu vil kontakte og besøge, kan blive direkte berørt af gasledningen. oplyser selskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11