23948sdkhjf

Testanlæg forbedrer mulighederne for biogas

Et nyt forgasningsanlæg på Asnæsværket skal bane vejen for øget brug af biomasse på store kraftværker.
DONG Energy har etableret et demonstrationsanlæg til lavtemperaturforgasning af biomasse, så som halm, husdyrsgødning og biogasrestfibre, og på basis deraf produceres gas. Anlægget har kostet 90 mio. kr. og Energinet.dk har støttet projektet med 35 mio. kr.

Forgasningsteknologien kan bruges til at overvinde de tekniske begrænsninger, som findes for hvor meget biomasse der kan anvendes på kraftværker. Dermed er der udsigt til, at biomasse i vidt omfang kan erstatte kullene på traditionelle kraftværker.

- Denne teknologi kan revolutionere brugen af biomasse på kraftværker, både herhjemme og i udlandet. Vi er i DONG Energy stolte over at være nået så langt, at vi kan åbne et egentligt demonstrationsanlæg, siger Thomas Dalsgaard, Senior Vice President og chef for forretningsområdet New Bio Solutions i DONG Energy.

Anlægget er bygget i tilknytning til Asnæsværket ved Kalundborg og får en kapacitet på 6MW. Det svarer til, at det kan levere mere end 2.000 m 3 gas i timen til Asnæsværket. Processen har tidligere været testet i laboratorieskala og på testanlæg på Danmarks Tekniske Universitet. Demonstrationsanlæggets kapacitet er mere end tidobles i forhold til testanlægget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125