23948sdkhjf

Testsite til husstandsvind skrinlægges

Lemvig Kommune træder på bremsen – havnen føler sig ikke hørt i sagen

Selskabet Ny Vindenergi har længe ønsket at opstille to 50 meter høje husstandsmøller fra producenten Solid Wind Production i Skjern på Thyborøn Havn. Målet var at teste i hårdt vejr forud for et eksporteventyr i Japan.

Det bliver der dog ikke noget af. Politikerne i Lemvig Kommunes teknik- og miljøudvalg valgte mandag at stoppe al videre planlægning.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Udvalgsformand Steffen Damsgaard fortæller, at kommunen havde fået indikationer om, at havnen var positivt indstillet over for projektet, hvorfor kommunen satte gang i planlægningsarbejdet. At det ikke er tilfældet, er årsagen til, at kommunen nu helt bremser projektet.

Havnedirektør Jesper Holt Jensen undrer sig over udviklingen i sagen.

- Kort fortalt har jeg haft en telefonisk henvendelse fra virksomheden, der forhørte sig om muligheden for at opstille to møller på vort areal. På det tidspunkt havde vi ikke drøftet det, men jeg gav udtryk for, at det kunne være en mulighed. De måtte dog selv finde ud af, om de overhovedet kunne få lov til at stille møller op, siger Jesper Holt Jensen.

Siden har havnen foretaget en vurdering af, hvad man ønsker at bruge havnen til. Jesper Holt Jensen fortæller, at man satser på at hente udskibningen af møller til Vesterhav Syd og Vesterhav Nord til Thyborøn, og at han derfor har svært ved at finde pladsen til de to møller.

Havnen har derfor kontaktet politikerne, der nu skrinlægger projektet på ubestemt tid.

Udvalgsformanden understreger dog over for avisen, at selvom projektet skrinlægges for nuværende, betyder det ikke, at der ikke kan komme et testsite på havnen på sigt, idet han kalder placeringen en unik test-facilitet.

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094