23948sdkhjf

Igen indsigelse imod fjernvarme ved Vejle

DONG, som forsyner et område ved Vejle med naturgas, gør endnu engang indsigelser imod planerne om at udbygge fjernvarmenettet.
Mølholm Varmeværk har siden 2008 arbejdet på at udbygge fjernvarmenettet til Vindinge ved Vejle. Planen står dog overfor en stor forhindring, idet DONG, som i dag forsyner området med naturgas, flere gange har gjort indsigelser. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Første gang indbragte selskabet Vejle Kommunes godkendelse af projektet fra marts 2010 til Energiklagenævnet. I februar i år godkendte natur- og miljøudvalget fjernvarmeplanerne for anden gang. DONG har dog indtil d. 11, marts til at komme med klager over beslutningen.

Økonomisk kræver DONG også en kompensation på 46 mio. kr., hvilket svarer til halvdelen af fjernvarmeudbygning, der ventes at ville koste 80-90 mio. kr

Udbygning over hele landet
Opbakningen til fjernvarme er til at tage at føle på i Vejle. Tidligere har borgere i Urhøj-området udtryk ønske om at fremskynde udvidelsen af fjernvarmenettet , som blev vedtaget af byrådet i Vejle d. 7. februar.

Det er ikke kun i Vejle, at der på udbygning af fjernvarmenettet.

- Vi har ikke tal på, hvor mange fjernvarmeværker, der arbejder på udbygninger. Men mit bud er, at næsten alle, der forsyner områder tæt på et naturgas-område, arbejder med planer. Privatøkonomisk er der gode incitamenter for at skifte, for fjernvarmen er billigere end naturgas, og især naturgaskunder, der står over for at skifte deres naturgasfyr, er interesseret i at få fjernvarme, siger pressechef hos Dansk Fjernvarme Torben Sørensen.

Indtil der er fundet en afgørelse i sagen må de 514 boliger, 222 erhvervsvirksomheder og 22 offentlige bygninger i Vinding se langt efter muligheden for at få fjernvarme, som kan give dem en 25-50% besparelse på varmeregningen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125