23948sdkhjf

Her bliver stadionplatten til biogas

De stribede fra Fyn skal sortere deres madaffald

Når OB i juli spiller første hjemmekamp i den nye fodboldsæson, sker det på Nature Energy Park. Det er dog ikke blot navnet på Odense Stadion, der bliver anderledes til sæsonstart.

Madresterne fra stadion skal fremadrettet sorteres og omdannes til biogas, da stadion bliver en del af kampagnen ”Doner dine rester”.

Nature Energy ønsker med kampagnen at sætte fokus på, de mange fordele, der er ved at sortere madaffald.

- Vi har i årtier været vant til at brænde vores affald af, men i 2023 skal alle borgere i Danmark sortere, så madresterne kan omdannes til biogas. Det er en kæmpe adfærdsændring, der hurtigt kan blive en sur pligt. Vi er derfor nødt til at gøre en ekstraordinær indsats for at fortælle om de mange grønne fordele, der er ved at vi laver biogas af vores madaffald, siger Ole Hvelplund, adm.dir. i Nature Energy.

Madrester kan veksles til god stemning
Det er madresterne fra VIP’en og madboderne, der skal sorteres i særlige affaldsspande på stadion. Her efter vil affaldet blive indsamlet og sendt til biogasproduktion på Nature Energys anlæg på Fyn. Værdien af biogassen doneres til en stemningspulje, der har til formål at sætte ekstra tryk på stemningen på stadion.

- Vores kampagne bygger på samme tanke, som de indsamlingskampagner, vi typisk kender fra humanitære formål. Hvis vi kan vænne danskerne til at betragte affaldssortering som en donation til en grønnere fremtid, er vi nået langt. På stadion er der så en ekstra gevinst, da vi ekstraordinært donerer værdien af biogassen til at gøre stadionoplevelsen endnu bedre, siger Ole Hvelplund, adm.dir. i Nature Energy.

Foruden samarbejdet med OB har Nature Energy indgået et partnerskab med Folkemødet, der betyder at madaffaldet fra årets Folkemøde også omdannes til biogas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093