23948sdkhjf

Ukraines energiminister besøger Danmark

Der er blevet en bog ud af det dansk-ukrainske energisamarbejde

Den ukrainske energiminister, Ihor Nasalyk, mødes med den danske energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt til en gensidig status på det dansk-ukrainske energisamarbejde.

Energisamarbejdet har sat et tydeligt aftryk på den ukrainske energistrategi 2035 og samtidig koblet danske styrkepositioner inden for fjernvarme, vindenergi, biomasse og energieffektivitet til dansk energiteknologi og muligheder for eksport.

Et samarbejde med mange resultater
Det dansk-ukrainske samarbejde har indebåret en række initiativer og blandt de væsentligste resultater kan nævnes.

  • Teknisk assistance fra danske og ukrainske energieksperter til bl.a. forbedring af datakvaliteten af Ukraines nationale energibalance der lever op til IEA krav
  • Udvikling af langsigtede scenariemodeller til at understøtte Ukraines nye energistrategi 2035og nationale handlingsplaner for vedvarende energi og energieffektivisering.
  • Forbedring af data og metode for indrapportering af drivhusgasemissioner til UNFCCC, introduktion til værktøjer der kan bruges til at forudsige energi produceret af vindmøller med mulighed for bedre integration i el-nettet
  • Udvikling af koncept for en frivillig aftaleordning for energiintensiv industri efter den danske model
  • Kortlægning af muligheden for mere biomasse kombineret med kraftvarmeproduktion og fjernvarme i det ukrainske energisystem nationalt og lokalt.

Besøger Amager Bakke og Nordhavn
Med sig har den ukrainske minister en delegation bestående af viceformanden for parlamentets energiudvalg, formanden for den ukrainske vindemølleforening samt embedsmænd og borgemestre fra udvalgte byer i Ukraine.

Under besøget skal den ukrainske energiminister blandt andet besøge affaldsforbrændingsanlægget Amagerbakke og Energylab Nordhavn - et storskala demonstrationsprojekt inden for smart energy.

Der vil i løbet af besøget være god mulighed for danske teknologileverandører og rådgivere at præsentere de danske energiløsninger for delegationen både på site visits rundt i København og roundtable arrangeret af Dansk Industri

Nyt læsestof til kaffen
De to ministre vil under mødet lancere en bog med titlen A small book about transforming the energy market, der er blevet til i et samarbejde mellem ukrainske og danske myndigheder, danske kommunikationskonsulenter og en ukrainsk illustrator.

Hovedbudskabet i bogen er, at samarbejdet har hjulpet med at skabe ny og bedre forståelse mellem de to lande.

Samarbejdet har været så velfungerende, at det vil fortsætte frem til foreløbigt 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094