23948sdkhjf

Jubel hos barmarksværker efter energiudspil

Energistrategi 2050's forslag om, at de såkaldte barmarksværker skal kunne skifte naturgas ud med biomasse, kan give varmekunderne store besparelser.
De godt 200 barmarksværker, som kører med høje varmepriser, kan se frem til en klar økonomisk gevinst, hvis elementer i regeringens udspil, Energistrategi 2050, bliver grundlag for en politisk aftale på energiområdet.

Energistrategi 2050 indeholder blandt andet forslag om, at værker med op til 20 MW skal have frit brændselsvalg. Det vil give mange af de naturgasfyrede værker mulighed for at skifte produktionen til biomasse.

- Jeg tror, der sker noget nu, og det må meget gerne være i form af det udspil, regeringen er kommet med. Det er det, vi har ønsket, lige siden de først energiafgifter blev pålagt naturgassen, siger formanden for Veddum-Skelund-Visborg Kraftvarmeværk, Niels Jørgen Godskesen, til Nordjyske.dk.

En gennemsnitlig husejer betaler 35.000 kr. årligt for varme fra Vedum-Skelund-Visborg Kraftvarmeværk, hvilket gør værket til det tredje dyreste i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078