23948sdkhjf

Differentierede varmepriser på vej i Aarhus

Affaldvarme Aarhus overvejer et nyt afregningssystem, som tager større hensyn til boligtyper, geografi og hvornår varmen anvendes.
Varmekunderne i Aarhus kan meget vel skulle vænne sig til et nyt, differentieret takstsystem, som gør op med princippet om ligebehandling af forbrugerne.

I stedet for én varmetaksten kan de aarhusianske forbrugere meget vel skulle tage højde for
boligform, tidspunkt de får leveret varmen og hvor de bor.

Senere på året fremsender Affaldvarme Aarhus et forslag for et nyt afregningssystem til byrådet i Aarhus. Det kan altså meget vel indebære en større omvæltning i takstsystemet.

Mindre varmeforbrug reducerer investeringerne
Formålet er klart, at få kunderne til at spare på varmen. Det forklarer affalds- og varmechef fra Affaldvarme Aarhus, Bjarne Munk Jensen:

- Man kan også forestille sig en højere pris i spidsbelastningenperioden morgen og aften, en mellempris om dagen og en lavere pris om natten. Målet skal være at give forbrugerne et incitament til at spare på varmen. Hvis hele Aarhus sparede mere på varmen kunne vi undgå at udvide varmeforsyningen helt så meget som ellers planlagt, siger Bjarne Munk Jensen til Aarhus Stiftstidende.

Andre eksempler er at differentiere boligformer, så storkunder som boligforeninger, der udnytter systemet bedre, også få en bedre pris. Geografi kan ligeledes bringes i spil, så etableringsafgifterne på landet bliver højere end i byerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078