23948sdkhjf

Danskdesignet elbil formet i Esbjerg

Vestjysk Modelsnedkeri i Esbjerg stod for den særlige opgave at udarbejde formen til prototypen af den danskproducerede elbil QBeak.
Ved Vestjysk Modelsnedkeri er det dagens orden udvikle og udarbejde forme til forskellige prototyper og modeller til støbning i jern, metal og plastindustrien.

Opgaven med at udarbejde forme til delene til prototypen af den danskproducerede elbil, QBEAK, betegner direktør i Vestjysk Modelsnedkeri, Paul Østergaard, dog som en af de mere specielle og interessante af slagsen.

Hen over sommeren 2010 arbejdede snedkeriet således med at fremstille formene til prototypens skærme, køler samt og øvrige dele, der sættes sammen til bilens chassis. Opgaven blev muliggjort af Vestjysk Modelsnedkeris 5 aksede CNC-maskine.

Veletableret samarbejde affødte den usædvanlige ordre
Vestjysk Modelsnedkeri har blandt andet specialiseret sig i at lave modeller i plast. I den efterfølgende bearbejdes fræses overskydende plast fra for at frembringe en færdig støbeform, der kan tages i anvendelse af en producent. I dette tilfælde Gibo Plast i Skjern.

Opgaven på formerne kom da også i hus via netop Gibo Plast, som modelsnedkeriets har arbejdet sammen med på flere opgaver, der stod med arbejdet efter aftale med firmaet bag elbilen, Ecomove.

Ekspertise kan udbedre fart fra første led
I udgangspunktet står Vestjysk Modelsnedkeri hovedsageligt for at udarbejde støbeforme. Ud over denne produktion hjælper modelsnedkeriet dog også kunderne med produktudvikling.

Som første led i produktionen, hvor prototypen formgives ud fra kundens design, sker det således, at Vestjysk Modelsnedkeri bidrager med forslag og idéer til hvordan udformningen af prototypen kan gøres mere velegnet til videre produktion.

Med andre ord kan snedkeriet være med til at fange og udbedre potentielle problemer og fejl allerede før modellen sættes i produktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109