23948sdkhjf

Minister vil ikke betale Vattenfall for at flytte kystnære møller

- Jeg havde gerne set, at Vattenfall kunne rykke møllerne længere ud i koncessionsområdet, og selv om jeg forstår frustrationen over de kystnære havvindmøller, så vurderer jeg, at det ikke vil være hensigtsmæssigt at afprøve en kompensationsløsning.

Sådan skriver energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt i et skriftligt svar til folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (DF), der endnu engang har bragt spørgsmålet om placeringen af møllerne i den kystnære havmøllepark Vesterhav Syd på bane.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Så selvom staten kunne kompensere Vattenfall for de ekstraudgifter, der er forbundet med at flytte Vesterhav Syd møllerne længere ud på havet, så afviser ministeren altså at gøre noget ved det.

Staten har altså ikke ret til at få flyttet møllerne – heller ikke mod kompensation.

Energistyrelsen vurderer dog at en kompensationsløsning kan gennemføres, men at det vil være en vanskelig proces – blandt andet fordi det kan være svært at anslå kompensationens størrelse og fordi en flytning vil betyde, at Vattenfall ikke vil kunne overholde fristen i koncessionsaftalen, hvilket kan være i strid med udbudsreglerne.

Ministeren oplyser dog, at Vattenfall under et møde med ham og daværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har oplyst, at der arbejdes på at minimere de visuelle gener ved møllerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14