23948sdkhjf

Økonomisk trængt varmeværk taber igen til HMN Naturgas

Veddum-Skelund-Visborg Kraftvarmeværk har for anden gang fået afvist et forslag om at etablere en forsyningsledning til Hadsund Fjernvarmeværk.
Kunderne ved Veddum-Skelund-Visborg Kraftvarmeværk (VSVK) må se langt efter billigere fjernvarme.

Energiklagenævnet har for anden gang givet HMN Naturgas medhold i en klage over planen om etablering af en forsyningsledning mellem VSVK og Hadsund Fjernvarmeværk.

Mener HMN skader de små varmeværker
Ifølge VSVK’s beregninger vil forsyningsledningen sikre en besparelse på 1,6 mio. kr. om året på værkets drift, svarende til 4.000 kr. pr forbruger.

Dansk Fjernvarmes Projektselskab, som har assisteret VSVK med projektet, er skuffet over afgørelsen:

- Jeg forstår ikke, at HMN Naturgas går så hårdt efter de små barmarksværker. Den smule, de mister af deres afsætningsmuligheder, betyder så uendelig lidt i deres økonomi, men en hel masse for de mennesker der er koblet til barmarksværkerne, siger direktør for Dansk Fjernvarmes Projektselskab, Viktor Jensen, til Nordjyske.dk.

Kan danne skole for sunde fjernvarmeværker
Ved HMN Naturgas ser man ikke overraskende anderledes på sagen. Selskabets ledelse mener, at det åbner op for lignede aftaler for selskaber, der ikke har samme økonomiske problemer som VSKV.

- Lovgivningen opererer ikke med begrebet ’nødlidende barmarksværker’, så hvis vi indtager en lempeligere holdning, risikerer vi, at det ender med en glidebane. Og jo mindre afsætning vi har, jo dyrere bliver det for de tilbageværende kunder, forklarer adm. direktør for HMN Naturgas, Peter Vadstrup Jensen.

Ingen reel behandling af sagen
Energiklagenævnet har afvist sagen med henvisning til, at det ikke er muligt for Mariagerfjord Kommune at behandle et projekt, som en gang tidligere er blevet afvist af nævnet.

I forhold til projektet, som tidligere blev afvist, indeholdt sagen denne gang henvisning til andre paragraffer i varmeforsyningsloven. Det var også en afgørende faktor i afvisningen af klagen, hvilket også fortørner folkene bag forslaget:

- Jeg synes, det er direkte uanstændigt, at nævnet agerer sådan over for et lille kraftvarmeværk med så store økonomiske problemer. Reelt siger man bare, at fordi varmeværket ikke ansøgte efter den rigtige paragraf i første omgang, så fanger bordet. Man spørger sig selv, hvem nævnet egentlig arbejder for, når man bare siger nej-nej-nej uden at vurdere de samfundsøkonomiske og miljømæssige gevinster der måtte være, bemærker Preben Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094