23948sdkhjf

LM Wind Power vil undersøge anklager

Tidligere ansattes beretninger om sygdom efter arbejde med stoffet styren ved produktionen hos LM Wind Power får virksomheden til at efterlyse en undersøgelse af stoffets virkning.
Efter anklager om, at tidligere medarbejdere gennem 00erne har udviklet symptomer på styren-forgiftning efter arbejde med produktionen af vindmøller, kontakter LM Wind Power nu Arbejdsskadestyrelsen for at få iværksat en undersøgelse af styrens virkningerne.

- Mandag vil virksomheden tage kontakt til Arbejdsskadestyrelsen for at finde ud af, hvordan den i givet fald kan bidrage til en sådan, siger kommunikationschef hos LM Wind Power, Helle Larsen Andersen, ifølge Berlingske.

Vindmølleproducenten opfordrer samtidig tidligere ansatte, som er bekymrede, til at kontakte deres læge eller arbejdstilsynet. Historien om tidligere ansatte, som har haft bylder, kronisk diarré, besvær med vejrtrækning og hukommelsestab efter arbejde i med styren, kom frem søndag.

Mener ikke der er tale om et generelt problem
Hos LM Wind Power mener man, at der langt fra er tale om et generelt problem.

- Det er beklageligt, hvis der er medarbejdere, der har været udsat for uheld eller oplevet sundhedsmæssige problemer, og vi afviser ikke at det er sket. Men det ville være forkert at bruge disse eksempler til at hævde, at vi generelt har haft problemer med vores arbejdsmiljø. Tværtimod er vi en af de virksomheder i branchen, der går forrest, når det gælder om at udvikle nye måder at producere på og anvendelsen af nye mere skånsomme materialer, udtaler vice president i LM Wind Power, Richard Andrew Bevan.

Læs også: 200 job på spil: LM Wind Power varsler fabrikslukning

LM Wind Power, som forsyner syv ud af 10 af verdens førende vindmøllefirmaer, og har i dag henlagt meget af produktionen til udlandet.

35 påbud fra Arbejdsskadestyrelsen
Fra 1995 til 2009 modtog Arbejdsskadestyrelsen i alt 859 anmeldelser af arbejdsulykker og sygdom hos de ansatte ved LM Wind Power.

Læs også: Borgmester til fyrede LM-folk: Det er øv, men der er masser af jobs

I perioden påtalte tilsynet 35 påbud om problemer med potentielt kræftfremkaldende dampe.

Dermed er vindmøllefabrikken blandt de dårligste en 1 procent, som Arbejdsskadestyrelsen har besøgt i tiden fra 1995 til 2010.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111