23948sdkhjf

Energistyrelsen sender pristillæg til forsøgsmøller i høring

Energistyrelsen har sendt udkast til ny bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsmøller på de to nationale testcentre for store vindmøller ved Østerild og Høvsøre i høring. 

Formålet med ordningerne er at understøtte og bidrage til at styrke forholdene for forsøgsmøller i Danmark og fastholde Danmarks position som et globalt foregangsland på test og udvikling af vindmøller, der kan sikre den danske vindbranches konkurrencedygtighed til gavn for danske arbejdspladser, eksport og klimaet. Med ordningen undtages forsøgsmøller fra udbud.

Der er afsat 102 mio. kr. for tilsagn meddelt i perioden 2018-2019 til særordningen for forsøgsmøller inden for de to nationale testcentre ved Østerild og Høvsøre. Midlerne søges efter først-til-mølle-princippet. Der gives støtte i en treårig periode, hvor forsøgsmøller, der opnår tilsagn i 2018, modtager 13 øre/kWh, og forsøgsmøller, der opnår tilsagn i 2019, modtager et pristillæg svarende til det højeste vindende bud i det teknologineutrale udbud for 2018.

Bekendtgørelsen indeholder derfor kun regler for tilsagn meddelt i 2018. Når pristillægget for 2019 er kendt, ændres bekendtgørelsen med henblik på at give adgang til at søge om pristillæg af det, der er tilbage af puljen. Hvis puljen er opbrugt i 2018, fastsættes der ikke pristillæg for 2019.

Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft 1. juli 2018. Bekendtgørelsen har hjemmel i lovforslag L90, der bl.a. indeholder regler for afholdelse af udbud af pristillæg, særordning for forsøgsmøller og overgangsordning for landmøller samt udvidelse af værditabsordningen, køberetsordningen og garantifonden for visse solcelleanlæg m.v.

Høringssvar skal sendes til Energistyrelsen senest fredag den 8. juni 2018

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1