23948sdkhjf

VEKS vil købe kraftvarmeværk af DONG

Det biomassefyrede kraftvarmeværk i Køge kan snart skifte hænder fra DONG Energy til VEKS, Vestegnens Kraftvarmeselskab. Værket skal levere varme til fjernvarmenettet i Køge.
DONG Energy har meldt ud, at decentrale kraftvarmeværker ikke længere er blandt selskabets kerneområder. Derfor har VEKS indledt konkrete forhandlinger med DONG Energy med henblik på, at købe DONG Energy’s biomassefyrede kraftvarmeværk i Køge, omlyser VEKS.

Værket leverer i dag el til elnettet og procesdamp til Junckers Industrier. Der er dog et stort overskud af varme, som i dag ledes direkte ud i Køge Bugt. Denne varme kan nyttiggøres i et nyt fjernvarmeforsyningssystem i Køge By.

Drift vil passe ind i nyt fjernvarmenet
VEKS interesse i kraftvarmeværket har flere årsager:

- Realiseringen af fjernvarmeprojektet i Køge vil give en så stor reduktion i udledningen af CO2, at vi ikke kan lade det stå og falde med om DONG Energy fortsat ønsker at eje og drive kraftvarmeværket. VEKS’ bestyrelse har tidligere besluttet at gå aktivt ind i konvertering af naturgasområder til fjernvarme med det mål at reducere den samlede udledning af CO2 helt i overensstemmelse med den danske klima- og energipolitik, siger formand for VEKS Finn Aaberg.

Udbygningsplanen for fjernvarme i Køge samt det netop afleverede projektforslag viser, at der er såvel fornuftig samfundsøkonomi som selskabs- og brugerøkonomi i at indføre fjernvarme i Køge. Det bekræftes også af en Due Diligence rapport indeholdende en teknisk, juridisk og regnskabsmæssig analyse, der bekræfter rationalet i at indgå i konkrete forhandlinger, som VEKS har fået udarbejdet.

I forventning om, at forhandlingerne med DONG Energy fører til et positivt resultatet, har Køge Kommune anmodet om at blive optaget som ny interessent i VEKS, og processen er igangsat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109