23948sdkhjf

Regeringen sender 600 millioner efter landmølleprojekt

Projektet på 100 MW vind i Etiopien udbydes blandt danske virksomheder.

Med en udskrivning på 600 millioner kroner har regeringen sendt en usædvanlig stor investering efter opførelsen af en vindmøllepark på op mod 54 møller eller 100 MW nær Etiopiens hovedstad Addis Ababa.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Den samlede investering i vindmølleparken beløber sig til 1,26 mia. kr., hvor Danida Business Finance bidrager med de 600 millioner.

Det er udviklingsminister Ulla Tørnæs, der har godkendt den danske medfinansiering.

- Det private erhvervsliv er en uundværlig partner at have med, hvis udviklingsprojekter i Afrika skal være bæredygtige på lang sigt. Uden private investeringer er det simpelthen ikke muligt at skabe bæredygtig udvikling. Danida Business Finance gør det muligt at gennemføre offentlige infrastrukturprojekter i lande, hvor det er svært at gennemføre dem på markedsvilkår. På den måde understøtter Danmark udviklingslandene til selv at investere i løsninger, der skaber vækst, siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Opgaven med at etablere parken udbydes blandt danske virksomheder.

Vindmølleparken vil, når den står færdig, kunne levere strøm til over hundrede tusinde husstande i et land, hvor mindre end hver tredje i dag har adgang til nogen form for elektricitet.

Målet for Etiopien er, at alle skal have adgang til strøm inden 2025.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078