23948sdkhjf

Eksporten af vandteknologi stiger - men ikke nok

Mandag mødes den danske vandbranche i AquaGlobe, Skanderborg, for at se på, hvordan den vandteknologiske udvikling kan accelereres endnu mere til gavn for danske vandkunder, øget eksport, flere jobs og den globale vandkrise.

Eksporten af dansk vandteknologi er større end nogensinde. Den klarer sig væsentligt bedre end både den generelle eksport og Danmarks anden grønne eksport i øvrigt.

Det sker på et tidspunkt, hvor mange lande oplever vandrelaterede udfordringer på grund af klimaforandringerne, og afsætter enorme beløb til investeringer i vandteknologiske løsninger. Og det marked er Danmark unikt placeret til at byde ind på, mener brancheorganisationen Danva.

I 2015 blev en samlet branche og Miljø- og Fødevareministeriet enige om en vandvision, hvor målet er at fordoble eksporten af vandteknologiske løsninger inden 2025 og skabe 4.000 nye jobs i vandsektoren.

For at understøtte den positive udvikling endnu mere samles branchen til statuskonference i AquaGlobe - Water Solution Center - i Skanderborg mandag for at få nye ideer og drøfte, hvordan branchen kommer fremad - hurtigere. Konferencen i Skanderborg afholdes i samarbejde med Miljøministeriet, Danva, DI, Dansk Miljøteknologi, MUDP og Innovationsfonden.

Forsyningerne bidrager til eksporten
75 procent af danske vandforsyninger har haft besøg fra erhvervsdelegationer, og 66 procent deltager i innovations- og udviklingsprojekter med eksterne partnere. Det viser en analyse fra Danva. Det er netop partnerskaber om demonstration og innovation, som vandvisionen peger på som redskab til at øge vandeksporten.

Direktør i Danva, Carl-Emil Larsen, glæder sig over den støt stigende eksport af danske vandteknologiske løsninger.

- Vandvision 2025 accelerer udviklingen af vandteknologi til gavn for Danmark og verden. De systemer, der udvikles i vandselskaberne i samarbejde med rådgivere, producenter og forskere, sikrer danske kunder højtydende, effektive vandforsyninger, siger Carl-Emil Larsen, og fortsætter:

- De private samarbejdspartnere markedsmodner løsningerne til eksport, så de enestående danske metoder og modeller i vandselskaberne også kan komme resten af verdens befolkning til gavn. Når branchen mødes i Skanderborg, så er det, fordi AquaGlobe er et godt eksempel på det arbejde. Det er et initiativ, som har mange virksomhedspartnere, der laver innovationsprojekter og er et professionelt setup for udenlandske besøg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093