23948sdkhjf

Ørsted får grønt lys til 900 MW

Og træffer investeringsbeslutning om at udvide havmøllepark med 120 MW

Taiwans økonomiministerium har netop givet Ørsted lov til at slutte 900 MW havvind til Taiwans elnet.

Omtrent samtidigt har Ørsted truffet investeringsbeslutning for anden fase af havvindmølleparken Formosa 1, der ligger ud for Taiwans nordøstkyst og Chunan i Miaoli-provinsen.

Changhua 1 og 2
Det er med projekterne Changhua 1 med en kapacitet på 605 MW og Changhua 2 med en kapacitet på 295 MW, at Ørsted nu opfører de første havvindprojekter i kommerciel skala i Changhua-regionen og forbinder de 900 MW til elnettet.

Det næste skridt for Ørsteds projekter bliver at opnå byggetilladelse samt at underskrive en elkøbsaftale med Taipower og dermed fastlægge afregningsprisen.

Projekterne forventes opført og nettilsluttet i 2021 under forudsætning af, at Ørsted træffer endelig investeringsbeslutning.

Ørsted har opnået eneret til fire havvindmøllesites, der ligger 35 til 60 km fra Changhua-provinsens kyst. I februar 2018 opnåede Ørsted miljøgodkendelse af de fire projekter, der tilsammen potentielt har en kapacitet på 2,4 GW. De resterende 1,5 GW - fordelt over tre projekter - kan deltage i fremtidige udbudsrunder. Den taiwanske regering har meddelt, at den forventer at udbyde op til 2 GW havvindkapacitet i juni 2018.

Ørsteds fire Greater Changhua-havvindmølleparker vil kunne forsyne op til 2,8 millioner taiwanske husstande med strøm og skabe tusindvis af arbejdspladser i parkernes levetid.

Investeringsbeslutning om Formosa
Ørsted er også medejer af Taiwans første havvindmølleprojekt i kommerciel skala, Formosa 1 og har netop truffet investeringsbeslutning for den anden fase af havmølleparken, der er et joint venture-samarbejde mellem Ørsted (med en ejerandel på 35 %), den taiwanske udvikler Swancor Renewable (15 %) og Macquarie Capital (50 %).

Joint venture-selskabet, som blev stiftet i januar 2017, forventes at træffe sin investeringsbeslutning om fase 2 af Formosa 1-projektet i maj 2018. 

Formosa 1 er Taiwans første havvindmølleprojekt. Den første fase af projektet har været i drift siden april 2017 og består af to 4 MW-havvindmøller. Anden fase omfatter yderligere 120 MW, som vil blive opført i 2019.

Der er indgået en aftale med Siemens Gamesa om levering af 20 6 MW-havvindmøller og en komplet serviceaftale for de første 15 år. Derudover er der udnerskrevet en aftale med den taiwanske virksomhed Fortune Electric om en opgradering af den eksisterende transformerstation på land.

Aftalerne er betinget af, at joint-venture-selskabet træffer investeringsbeslutning, og at der indgås endelig aftale om projektfinansieringen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09