23948sdkhjf

Ja til fire kæmpe vindmøller på havnen i Hirtshals

Hjørring Byråd sagde ja til fire møller på Hirtshals Havn

Det var sådan set afgjort på forhånd, at der skal sættes store vindmøller op på arealudvidelsen på Hirtshals.

Hjørring Byråd skulle onsdag primært tage stilling til antallet, nemlig tre eller fire møller, og her blev beslutningen, at der laves plangrundlag for fire 150 meter høje vindmøller.

Mølleplanen har været en rigtig sejtrækker og hen ved tre år forsinket. Det skyldes blandt andet, at Forsvaret nedlagde veto mod mølleplanerne, fordi møllerne vurderes at skærme for en radar ved Engbjerg, som overvåger skibstrafikken.

Sagsbehandlingen i Forsvarets Ejendomsstyrelse har taget for lang tid, konstaterede borgmesteren, der er næstformand i havnens bestyrelse:

- Det er faktisk uforskammet, at Staten bruger så lang tid for at behandle så vigtig en sag, sagde Arne Boelt (S).

Enden på forhandlinger med styrelsen blev, at dem der sætter møllerne op også skal opsætte en supplerende radar på havnen.

Formand for teknik og miljøudvalget, Søren Smalbro (V) glædede sig over, at der i denne sag stort set ikke har været indsigelser fra borgere i Hirtshals By. Indsigelserne er primært kommet fra sommerhusejere ved Kjul, som er trætte af den kommende udsigt til møllerne.

Det kunne ikke stoppe planerne, som også er en vigtig forudsætning for økonomien i Hirtshals Havn, fastslog tidligere medlem af havnens bestyrelse, Mogens Bjerre (S).

- Møllerne er afgørende for at arealudvidelsen på havnen er finansieret. Derfor skal alle fire møller op, sagde Mogens Bjerre.

Svenning Christensen (V), der tidligere har været imod flere mølleprojekter, var også positiv:

- I den her sag, vil borgerne i Hirtshals gerne have møllerne, og så skal de selvfølgelig også have dem, sagde Svenning Christensen (V).

Byrådet vedtog også at sende nogle nye principper for vindmølleplanlægning ud i offentlig høring.

Fremover vil kommunen foretrække, som der står, at flere møller stilles op på færre lokaliteter, og en lokal opbakning til møllerne vil også blive foretrukket, men det vil ikke være et krav.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078